Lavkarbo boller med mandelmel 2.0 (glutenfritt)





Lavkarbo boller uten havrefiber!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo boller med mandelmel 2.0 er en oppskrift til deg som foretrekker å bake uten havrefiber. Dette er en modernisering av en gammel oppskrift som trengte et lite løft, og derfor heter oppskriften 2.0. Vi håper bollene faller i smak.

For å få til saftige boller har vi brukt fiberhusk og pofiber, og vi tror ikke disse ingrediensene kan utelates, men det er ikke umulig at det holder med en av delene. Her må du bare prøve deg frem.

Lavkarbo boller med mandelmel 2.0

Lavkarbo boller med mandelmel 2.0

Deigen er laget av hovedsakelig mandelmel, som gir litt nøttesmak på bollene. Vi synes dette smaker godt, men juster gjerne mengden kardemomme for å dempe smak av nøtter, dersom du ønsker det. Kanel kan også brukes i deigen for deg som liker smaken av kanelboller.

Deigen skal være mer klissete enn en vanlig bolledeig, men den er også enkel å jobbe med. Deigen kan nok ikke rulles på kjøkkenbenken eller kjevles til kanelboller, men det er enkelt å lage boller i hendene. Opplever du at deigen klistrer seg til hendene kan du fukte hendene med litt vann.

Du trenger ikke å heve bollene før de stekes, da de hever godt i ovnen. Vi har laget bollene med og uten heving og vi opplever at resultatet blir like luftig. Du trenger derfor ikke å bruke tid på heving, med mindre du har god tid.

Lavkarbo boller med mandelmel 2.0

Lavkarbo boller med mandelmel 2.0

Her har du en perfekt lavkarbo bolleoppskrift til fastelavnsboller. Smør bollene med rørte bær eller syltetøy uten sukker og topp med pisket krem.

Ønsker du oppskrift på lavkarbo skillingsboller finner du det her. Sjekk også ut vår populære oppskrift på lavkarbo boller med havrefiber.

Lavkarbo boller med mandelmel 2.0

Lavkarbo boller med mandelmel 2.0 (glutenfritt)

4,65 fra 17 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 6 boller)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 316kcal | Karbohydrater: 2,6g | Protein: 13g | Fett: 27g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 4 egg + 1 egg til pensling
  • 150 g gresk yoghurt
  • 75 g smeltet meierismør
  • 125 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 25 g fiberhusk (psyllium)
  • 10 g pofiber
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 1 klype salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Pisk godt sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Samle deigen i bunnen av bollen med en slikkepott og la stå i 10 min.
  • Deigen skal være fuktig, men den kan fint rulles i hendene. Form til boller i hendene og legg på et stekebrett med bakepapir.
  • Pensle bollene med pisket egg.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 25 min, til bollene er gyllen. Avkjøl på rist.
  • Oppbevar i en plastpose i noen dager i kjøleskap eller frys ned for lengre holdbarhet.

Viser 8 kommentarer
  • ane
    Svar

    må man ha med pofiber i deigen eller kan jeg velge å ta mer av fiberhusk? Dette spm siden jeg ikke har pofiber lett tilgjengelig

    • Svar

      Mulig det går fint, men jeg tør ikke å love godt resultat da jeg ikke har testet det selv 🙂

  • Linda Westervik
    Svar

    5 stars
    Enkle å lage , gode på smak

    • Svar

      Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂

      • Kjersti
        Svar

        Jeg har kjøpt alle heftene dine og prøvd de fleste oppskriftene. Disse billene er kjempegode!!!
        Pga stadig magetrøbbel har jeg testet meg for matintoleranse og jeg slår kraftig ut på egg. Har du en idé om hva jeg kan bruke i stedet?
        på forhånd takk.

        • Svar

          Hei, så kjekt å høre at du likte bollene 🙂 Hmm.. jeg er ikke sikker på hva du kan bruke som erstatning. Kanskje du kan forsøke å lage enn «egg» på denne måten, 2 ss chiafrø eller linfrø, bløtlagt i 6 ss vann i 10 min. Dette danner en geléaktig konsistens.
          Ellers kan du forsøke med 1 ts ekstra bakepulver og ca 20 g ekstra fiberhusk. Du trenger da kanskje å justere mengden væske litt, frem til du får lik konsistens som du hadde på deigen du har laget. Gi gjerne en lyd om hvordan det går 🙂 Lykke til!

  • Sander
    Svar

    3 stars
    Den med havrefiber er bedre syns jeg, men god den her også 😃

    • Svar

      Tusen takk for din tilbakemelding. Gøy å høre om dine preferanser og vi er glad for at du likte begge to!

4,65 from 17 votes (15 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search