Lavkarbo brokkolisalat med pesto og soltørket tomat!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Brokkolisalat er en fin erstatter for potetsalat til grillmaten. Brokkolisalat kan serveres til både kjøtt eller fisk eller spises alene som den er.
I denne versjonen har vi tilsatt grønn pesto og soltørket tomat. Du kan kjøpe grønn pesto fra butikken eller lage dette selv. Pesto er enkelt å lage også blir smaken skikkelig god. Vi har laget en spennende pesto med persille og basilikum.
Brokkoli har 1.9 gram karbohydrater per 100 gram. Brokkoli har et høyt innhold av vitamin-C, vitamin-K, kostfiber og B-vitaminet folat. Den er også en fin kilde til kalium og rik på fiber. Du kan lese mer om brokkoli her: Brokkoli | Bama.
Vi har flere oppskrifter på brokkolisalat. Prøv for eksempel vår oppskrift på orientalsk brokkolisalat med peanøttsmør, eller vår oppskrift på naturell brokkolisalat.
LAVKARBO BROKKOLISALAT MED PESTO OG SOLTØRKET TOMAT
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 15 g pinjekjerner
- 150 g creme fraiche
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts Sukrinmelis
- 2 ss pesto med persille og basilikum evt. kjøpt grønn pesto
- Salt og pepper
- 0.5 stk. brokkoli
- 0.25 stk. rødløk
- 3 hele soltørket tomat
Fremgangsmåte
- Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne for å få frem den gode nøttesmaken.
- Bland creme fraiche, sitronsaft, sukrinmelis, pesto og litt salt og pepper.
- Kutt brokkolien i små buketter og stilken i terninger. Finhakk rødløk og soltørket tomat.
- Bland inn i creme fraicheblandingen. Topp med ristede pinjekjerner.