Fluffy, sprø og avhengighetsskapende keto churro!!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Churro er et spanks bakverk som lages av hvetemel eller potet og som serveres med sjokoladesaus. Du har kanskje sett at churros selges langs gaten fra en street food-vogn i sydlige strøk.
Vi syntes at churros smakes skikkelig godt og ville derfor lage en glutenfri og lavkarbo versjon, som kan spises med god samvittighet. Vi har hentet inspirasjon fra denne oppskriften, men gjort noen endringer for enda bedre resultat: Easy Keto Churros Recipe.
Lavkarbo churros kan enkelt lages laktosefri ved å anvende laktosefritt smør eller ghee.
Oppskriften kan også lages nøttefri dersom du erstatter mandelmel med proteinpulver og havrefiber. Du skal da bruke totalt 130 gram proteinpulver og 40 gram havrefiber pluss 1 ekstra dl vann. Bland til du får en fast deig og følg ellers oppskriften slik den står.
Vi har brukt Sukrin:1 og kanel som strøssel på churrosen. Du kan evt. bruke Finesse Bakesukker eller SUKKR – BAKESUKKR.
Du kan bruke det proteinpulveret du ønsker. Enten med eller uten smak. Vi har brukt BodyFuel 1kg Whey 1000 – BESTSELGER med smaken vanilla milkshake.
Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo søtsaker finner du mange flere oppskrifter her.
Lavkarbo churros
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Churros
- 50 g meierismør eller ghee romtemperert
- 50 g Finesse bakesukker
- 30 g SukrinSirup gold evt. fibersirup
- 2 egg
- 2 dl væske (egg og vann)
- 100 g mandelmel
- 25 g havrefiber
- 50 g BodyFuel Whey 1000 vanilla milkshake evt. proteinpulver naturell eller med en annen smak
- 1 ts bakepulver
- 1 ts xanthan gum
- 0.5 ts kanel
- 0.5 ts salt
- Nøytral olje til fritering for eks. rapsolje
Strø
- 2-3 ss kanel
- 2-3 ss Sukrin:1 evt. finesse bakesukker
Sjokoladesaus
- 100 g sjokolade uten sukker
- 1 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Churros
- Start med sjokoladesausen. Fremgangsmåte lengre ned i oppskriften.
- Pisk meierismør, finesse bakesukker og sukrinsirup gold til en luftig og klumpfri masse.
- Knekk egg i et litermål og tilsett vann til angitt mengde. Bland inn i røren og pisk til en klumpfri røre.
- Tilsett de resterende tørre ingrediensene og bland godt.
- La deigen hvile i ti minutter før du heller den i en sprøytepose.
- Varm opp olje i en medium stor kjele. Olje skal ikke være så varm at den røyker, men holde en relativt høy temperatur. Stikk gjerne et treredskap ned i oljen for å sjekke om det bruser på redskapet. Ser du bobler er oljen klar.
- Press ut strimler av deigen ned i oljen og bruk en saks til å klippe av enden. Friter maks tre om gangen. Snu churrosen når den er brun på undersiden. Løft churrosen ut av kjelen og legg den på et kjøkkenpapir, slik at resterende olje renner av.
- Dypp ferdig fritert churros i en blanding av kanel og søtning.
- Serveres med sjokoladesaus.
Sjokoladesaus
- Varm fløte i en kjele opp til kokepunktet. Trekk kjelen fra platen og tilsett sjokoladen. Rør rundt til sjokoladen er smeltet. Sett kjølig til sjokoladesausen har tyknet. Dersom sausen blir for tykk kan du varme den litt opp, slik at den blir mer flytende.
Hei, lurer på om det er mulig å erstatte proteinpulvet med noe annet?
Hei, Godt spørsmål. Jeg har ikke prøvd med noe annet selv, så det kan jeg ikke svare på. Dersom du eksperimenterer og finner en god erstatter, gi meg gjerne en lyd 😀
Da må jeg gjøre det .De var farlig god .Tusen takk for mange fine oppskrifter 🙂
Så kjekt å høre. Enig med deg 🙂 Bare hyggelig.
Hei .Laget lavkarbo Churros i dag og de ble bare nydelig ,så nå lurer jeg på om de kan fryses.
Vh Målfrid Hellan
Hei Målfrid. Det burde gå helt fint å fryse de ned, ja 😀