Lavkarbo crispy rosenkål med bacon

Lavkarbo crispy rosenkål med bacon

Lavkarbo crispy rosenkål med bacon er en saftig og smaksrik rett som passer perfekt til julematen. Vi har tilsatt sukrin sirup gold, noe som gir en velsmakende kombinasjon av søtt og salt.  Det er også godt med en liten siderett med sødme til den tunge julematen. Dersom du ikke ønsker å tilsett søtning går dette helt fint. Dette tilbehøret blir også godt uten sukkererstatning.

Rosenkål er i sesong mellom august og januar. Det er derfor en ypperlig grønnsak å anvende på denne tiden, da grønnsaker i sesong smaker best den tiden den modnes. Rosenkål inneholder 4.4 gram karbohydrater per 100 gram vare og er derfor en ypperlig grønnsak å bruke i et lavkarbo kosthold. Rosenkål har også et høyt innhold av vitamin C og vitamin K, samt folat. Du kan lese mer om dette på Bama sine sider, som du finner her.

Lavkarbo crispy rosenkål med bacon kan du selvsagt servere hele året. Rosenkål finner du alltid i frysedisken. Rosenkål passe godt til både kjøtt, fisk og fugl. Server denne retten til alt fra kjøttkaker, kylling, fisk, and, ribbe eller pinnekjøtt. Eller kom på andre gode kombinasjoner.

Skal du servere Lavkarbo crispy rosenkål med bacon til ribbe, anbefaler vi deg å teste ut lavkarbo rødkål, som du finner oppskrift til her, og lavkarbo sellerirotsalat med sennep, som du finner oppskrift til her.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo crispy rosenkål med bacon
Rosenkål servert til ribbe!

Siste oppskrifter

   

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO CRISPY ROSENKÅL MED BACON

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 15 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 142kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 6g | Fett: 10g
Allergener
Ingen

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Skjær bacon i strimler eller terninger. Stekes i stekepannen til det er nesten gjennomstekt.
  • Dersom du ønsker kan du skjære rosenkålen i to.
  • Tilsett rosenkål, pinjekjerner eller nøtter og sukrinsirup i stekepannen med baconet. Stekes til rosenkålen er gjennomvarm og har fått en brun overflate.

Kommentar

Server lavkarbo crispy rosenkål til ribbe. Eller som tilbehør til en annen middag du foretrekker. Dette tilbehøret er nydelig og passer til både kjøtt og fisk.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift
Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search