Tynne, saftige og søte pannekaker som passer godt som dessert
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi har flere oppskrifter på lavkarbo og glutenfrie pannekaker, som du finner her. Men ingen av oppskriftene var uten nøtter, og det er grunnen for at vi har eksperimentert oss frem til denne oppskriften.
Dessertpannekaker synes vi var et passende navn på disse pannekakene, fordi de er tynne, saftige og søte. Også er de laget med de beste ingrediensene for ekstra god smak, nemlig seterrømme og kremfløte.
Det er brukt litt søtning i oppskriften men du kan lage disse uten søtning eller velge en annen sort enn den vi har brukt.
Vi anbefaler å servere dessertpannekakene med pisket krem eller seterrømme og friske bær. Hvis du virkelig vil kose deg smaker det veldig godt sammen med hjemmelaget lavkarbo iskrem.
Lavkarbo dessertpannekaker (uten nøtter)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 3 egg
- 100 g seterrømme
- 0,5 dl kremfløte
- 15 g pofiber
- 1 ts fiberhusk (psyllium)
- 0,5 ts bakepulver
- 1 ts Sukrin gold
- 1 klype salt
- 1 klype vaniljepulver eller vaniljeessen
- Meierismør til steking
Fremgangsmåte
- Pisk sammen alle ingrediensene med en miksmaster. Pisk i et par minutter til alt er godt blandet. La røren svelle mens du varmer opp stekepannen.
- Smelt smør i en liten stekepanne på medium temperatur.
- Ca. 5 ss røre gir én tynn dessertpannekake. Snu pannekaken når den er fast på oppsiden og stek til den er gylden på begge sider.
- Stable pannekakene i høyden på et fat, slik at de bevarer varmen frem til servering.