Lavkarbo Fox – Sitronkarameller





Lavkarbo Fox

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Fox er en skikkelig avhengighetsskapende søtsak som det skal godt gjøres å spise bare én av. Vi fikk veldig god respons fra våre følgere i sosiale medier på vår dessert, lavkarbo sitrondrøm, og ønsket derfor å lage flere søtsaker med smaken av sitron. Vi har derfor laget lavkarbo fox. Vi syntes denne oppskriften ble nydelig, og håper den faller i smak.

Er du glad i lakrissmak anbefaler vi vår oppskrift på lavkarbo Nox, som også smaker skikkelig godt! Du finner oppskriften her.

Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok kan du bruke et sukkertermometer. Reglene for temperatur på karamellrøren er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo Fox
Lavkarbo Fox, uten tilsatt sukker!
Lavkarbo Fox

Lavkarbo Fox - sitronkarameller

5 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 5 hours
Antall: 1 batch (1 batch gir ca. 36 Fox)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 47kcal | Karbohydrater: 0,3g | Protein: 0,2g | Fett: 5g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 50 g Finesse bakesukker (eller annen søtning)
  • 20 g Sukrin gold
  • 75 g romtemperert meierismør
  • 1 sitron, saften
  • 1 ss raspet sitronskall
  • 2 gelatinplater

Fremgangsmåte

  • Bland kremfløte, sukrin gold, finesse bakesukker og sitronsaft i en kjele. Gi blandingen et oppkok.
  • Kok slik at det bobler i massen i ca. 30-35 minutter. Rør hyppig. Du vil se at blandingen tykner underveis. Den er klar når det dannes strukturer i massen når du rører.
  • Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann og la ligge i 10 min.
  • Trekk kjelen vekk fra varmen og rør inn smør og raspet sitronskall. Når du har en jevn masse rører du inn avrent gelatin og rører til alt er oppløst.
  • Dekk en matboks med bakepapir. Hell blandingen i formen og sett i kjøleskap i minimum 4 timer.
  • Skjær lavkarbo Fox i ønsket størrelse og pakk gjerne inn i matpapir eller bakepapir.
  • Oppbevar i kjøleskap eller frys.

Kommentar

  • Tips 1: Dersom du er usikker på om blandingen har kokt lenge nok, kan du ta dråpetesten. Dette gjør du vet å helle en dråpe med røren i et glass med kaldt vann. Den konsistensen du får, er den du vil få på det ferdige resultatet. Dersom du ikke synes dråpen med karamell blir fast nok, kok litt lengre.
  • Tips 2: Bruk gjerne et sukkertermometer under koking, dersom du har det. Reglene for temperatur på karamellrøre er 117 grader for myke karameller, 120 grader for medium myke karameller og 122 grader for harde karameller. Vi kokte til 121 grader, men alt fra 120-122 grader går bra.
  • Tips 3: Frys Fox-karamellene og ta de opp når du skal spise de. De har nydelig konsistens direkte fra fryst tilstand.

Viser 10 kommentarer
  • Amalie
    Svar

    Hei! Jeg prøvde meg på disse, men mine ble lyse brune, hadde dere oppi noe farge?

  • Siv Eriksen
    Svar

    Hei

    Takk for mange supre oppskrifter! ✨
    Er det bare jeg som synes disse smaker altfor mye smør? Skal prøve meg på mindre mengde og se an konsistensen når de blir kalde. Bruker dere usaltet eller vanlig meierismør?

    • Svar

      Hei, vi har ikke hørt noen andre klage på smaken foreløpig 🙂 Men bruk gjerne litt mindre smør og helt ned mot 25 gram. Vi synes det er godt med salt i smøret for å fremheve smaken i karamellene, men bruk gjerne smør uten salt dersom du foretrekker det.

    • Katrine Vestøl
      Svar

      Hei. Hvor lenge er holdbarheten i kjøleskap?

      • Svar

        Disse er holdbar relativt lenge i kjøleskap. Vil si opp mot 2 uker og kanskje mer. Men de kan også legges i frysen og serveres rett fra frysen. De tiner fort 🙂

  • Jeanette Wiitawaara
    Svar

    5 stars
    Hei! Nå har jeg laget disse med 1/2 mengde xanthan gum i stedet for gelatin. Det gikk alldeles utmerket. Faktisk ble disse enda bedre i konsistensen enn med gelatin. ( For meg ihvertfall). Ellers vil jeg takke for en super nettside. Jeg bruker den så og si hver uke! God påske🐣

    • omhelse.no
      Svar

      Utrolig kjekt å høre, og takk for et bra tips. Det skal vi teste ut. Riktig god påske til deg også! 🌞🐣

  • Lene Jeanette Wiitawaara
    Svar

    5 stars
    Hei!
    Går det å erstatte gelatin med xanthan gum i denne tror du? Og hvis ja; hvordan går jeg frem da?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Du kan selvsagt prøve. Men jeg tror ikke resultatet blir likt og jeg kan dessverre ikke anbefale deg hvor mye du trenger, da jeg aldri har prøvd det selv.
      Du kan gjerne prøve deg frem. Du kan også lage Fox uten gelatin, men da får du en litt annerledes konsistens.
      Lykke til 🙂

5 from 6 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search