Festkake med bringebærfromasj, sjokoladekrem og hasselnøttbunn!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Fromasjkake er en luftig kake med lag av bringebærfromasj toppet med sjokoladekrem. Kaken er frisk og mektig.
Vi har brukt hasselnøtt i bunnen. Du kan gjerne bruke andre nøtter, for eksempel mandler eller valnøtter. Du kan også bruke andre bær i fromasjen. Bringebær er sure bær og trenger mer søtning enn for eksempel blåbær. Du må derfor smake deg frem til rett mengde søtning.
Denne kaken syntes vi blir ekstra god med marsipanlokk. Du finner oppskrift på marsipankaken her. Vi laget marsipanlokket med hjemmelaget marsipan, men nå får du også kjøpt sukkerfri marsipan på tights.no, dagligvarebutikk eller helsekost.
Vil du ha inspirasjon til andre lavkarbo kaker finner du mange oppskrifter her.
Lavkarbo fromasjkake med hasselnøttbunn
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Hasselnøttbunn
- 200 g hasselnøtt
- 75 g meierismør
- 50 g Finesse bakesukker
Bringebærmousse
- 4 gelatinplater
- 150 g frosne bringebær
- 2 dl kremfløte
- 35 g Finesse bakesukker
Sjokoladekrem
- 2 dl kremfløte
- 15 g Finesse bakesukker
- 85 g mørk sjokolade uten sukker
Forslag til pynt
Fremgangsmåte
Hasselnøttbunn
- Sett stekeovnen på 200 grader på over- og undervarme.
- Legg nøttene på et bakebrett med bakepapir og stek midt i ovnen i ca. 8 min.
- Avkjøl nøttene før du ruller de i hendene eller rister de i en boks eller syltetøyglass. Intensjonen er å fjerne mest mulig av skallet på nøttene.
- Mal nøttene til fint mel ved hjelp av en foodprosessor.
- Smelt smør og søtning sammen i en kjele. Rør inn malte nøtter.
- Dekk bunnen av en 22 cm rundt kakeform med bakepapir. Trykk deigen jevnt utover i formen. Sett til avkjøling i kjøleskap.
Bringebærmousse
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min.
- Varm fryste bringebær opp til kokepunktet i en kjele. Klem ut vann fra gelatinplatene og rør inn i kjelen.
- Hell bringebærene i en foodprosessor og lag en jevn puré.
- Pisk kremfløte og søtning til krem. Hell bringebærpuréen gjennom en sil ned i bollen med krem. Bruk en skje til å presse gjennom det meste av bærsausen.
- Helle bringebærmoussen i kakeformen. Bruk en slikkepott til fordeler kremen jevnt utover formen.
- Sett formen i kjøleskap i to timer. Lag sjokoladekremen mens du venter.
Sjokoladekrem
- Varm kremfløte og søtning opp til kokepunktet i en kjele. Ta kjelen vekk fra varmen og tilsett hakket sjokolade. Rør til all sjokoladen har smeltet. Sett kjelen i kjøleskap i to timer.
- Pisk sjokoladekremen, men la den være litt rennende når du slutter å piske.
- Smør sjokoladekremen over bringebærmoussen. Pynt med valgfri pynt. Vi har pyntet med sukkerfri hvit sjokolade og frysetørket bringebær.
- Sett kaken kjølig en times tid før du tar den ut av formen.