Lavkarbo Gifflar – mini kanelboller (glutenfritt)





Lavkarbo Gifflar! Nam!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo Gifflar er noe vi har savnet. Som de fleste vet er originalen skikkelig avhengighetsskapende og de fleste har en tendens til å tømme hele posen når de først har begynt. Vi har en dårlig nyhet. Disse er like avhengighetsskapende og vi kan ikke love deg at du vil klare å spise bare én.

Den gode nyheten er at disse er lavkarbo og at blodsukkeret ditt kommer til å takke deg for at du valgte lavkarbo versjonen når du først skulle fråtse i boller.

Innhold av karbohydrater

Deler du deigen i 16 like store deler vil hver bolle inneholder 0,95 gram karbohydrater. I Pågen sine original Gifflar inneholder én 11.7 gram karbohydrater.

Gjæringsmetoden

For å aktivere gjæren må du bruke en av følgene yaconsirup, finesse bakesukker, inulin, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt. Du kan bruke lik mengde av alle sortene. Yaconsirup er det som aktiverer gjæren best.

Vi nevner likevel Finesse bakesukker i våre oppskrifter som foretrukket søtningsmiddel for å begrense mengden ingredienser man trenger på kjøkkenet. Men har du yaconsirup bruker du det. Du trenger 1-2 ts for å aktivere gjæren. Du kan da bruke hvilke som helst søtningsmiddel for å gi ekstra sødme til bollene.

Deig uten gjær

Ønsker du å lage denne deigen helt uten gjær, kan du gjøre dette ved å la være å tilsette gjær, og erstatte dette med 1 ss bakepulver og 1 ts eplesidereddik.

La da gjerne bollene hvile på bakebrettet i minst ti minutter, før du steker dem. Dette hjelper til å holde formen, slik at de ikke sprekker og flyter ut under steking.

Bollene vil fremdeles bli gode, selv om du mister gjær-smaken.

Havrefiber med 0 gram karbohydrater

Havrefiber er et reint fiberprodukt som inneholder 0 gram karbohydrater per 100 gram. Havrefiber er også glutenfritt, som vil si at denne oppskriften gir deg glutenfrie Gifflar med kanelsmak.

Vær obs på at havrefiber kan tørke ut deigen dersom deigen eltes lenge. I deig uten hvetemel trenger man ikke å elte lengre enn at man har fått en smidig deig. Syntes du deigen blir for tørr etter at ingrediensene er blandet sammen kan du tilsette mer væske, frem til du får en smidig deig som en enkel å jobbe med.

Vi har flere bolleoppskrifter

Denne oppskriften på lavkarbo Gifflar er en videreutvikling av vår oppskrift på kanelboller. Ønsker du oppskrift på lavkarbo kanelboller/skillingsboller finner du det her. Vil du ha oppskrift på vanlige lavkarbo boller med havrefiber, finner du oppskrift til det her.

Lavkarbo Gifflar

Lavkarbo Gifflar - mini kanelboller (glutenfritt)

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 hour 45 minutter
Antall: 1 deig (1 deig gir ca. 16 boller)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 118kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 3g | Fett: 9g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Boller

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte evt. mandelmelk eller vann
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 g havrefiber
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 20 g Fiberhusk (malt psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt

Fyll

Fremgangsmåte

  • Ha cottage cheese, kremfløte, smeltet smør og egg i en blender. Kjør til en helt jevn og klumpfri røre.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Hell den jevne cottage cheese-blandingen over de tørre ingrediensene. Rør godt sammen til en fast, men formbar deig. La deigen hvile i 5 minutter for å tykne. Dersom den føles for tørr og sprekker, tilsett litt mer væske til konsistensen er myk og smidig.
  • Legg deigen mellom to bakepapir og kjevle den til et rektangel.
  • Smelt smør og pensle deigen med rikelig med smør før du strør over kanel og søtning.
  • For å lage små boller deler du først rektangelet i to på midten før du ruller hvert stykke til en pølse. Del opp til små boller som du legger med skjøten ned på et bakebrett med bakepapir.
  • Fyll vasken med varmt vann og plasser brettet over. Dekk bollene med plastfolie og et kjøkkenhåndkle for å skape et lunt miljø. La bollene heve i minst 45 minutter.
  • Forvarm ovnen til 175 grader (over- og undervarme).
  • Pensle bollene med pisket egg. Stek midt i ovnen i 30-35 minutter, til bollene er gyllen.
  • La bollene avkjøles på rist. Oppbevar dem i en plastpose i kjøleskapet eller frys dem for lengre holdbarhet.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search