Lavkarbo gryterett med kjøttdeig er en deilig hverdagsgryte!
Gryterett er fint å lage når det har hopet seg opp grønnsaksrester i kjøleskapet og du ønsker å få brukt opp grønnsakene før de blir dårlig. Her kan du la kjøleskapet bestemme sammensetningen av grønnsaker som brukes i gryten.
Lavkarbo gryterett serverte vi med blomkålpuré. Du kan også servere gryten med en enkel salat eller med for eksempel blomkålris, som du finner oppskrift til her.
Lavkarbo gryterett med kjøttdeig og baconost
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Gryterett
- 2 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 150 g sellerirot
- 75 g champignon
- 50 g paprika
- Meierismør til steking
- 300 g kjøttdeig av storfe
- 1,5 dl kremfløte
- 150 g baconost
- 0,5 dl vann
- 1 ss rød pesto
- Salt og pepper
Blomkålpuré
- 350 g blomkål
- 2 ss meierismør
- 2 ss revet cheddarost
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Gryterett
- Kutt sjalottløk i små terninger og finhakk hvitløk. Rens selleriroten og del den i terningen. Kutt champignon i skiver og paprika i strimler.
- Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek sjalottløk og champignon til det blir mørt. Bland inn kjøttdeig og hvitløk, og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt.
- Bland inn sellerirot og paprika og la dette surre i gryten et par minutter.
- Tilsett kremfløte, baconost, vann og rød pesto. Bland godt og la gryten småputre til selleriroten er mør, ca. 10 min koketid. Smak til med salt og pepper.
Blomkålpuré
- Skjær blomkål i små buketter og stilken i terninger. Kok mør i en kjele med vann. Ca. 10 min koketid.
- Hell av vannet og tilsett smør. Lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser eller en foodprosessor. Rør inn revet cheddarost, salt og pepper.