Lavkarbo kebabgryte med selleri-ris

Har du hørt om kebabgryte? Det hadde ikke vi!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Kebab er en rett de fleste liker. Vi syntes konseptet kebabgryte kunne være spennende å lage. Vi har tilsatt de ingrediensene vi syntes passer godt i en kebab og laget en skikkelig smaksrik og mektig gryte.

Du finner lammekjøtt i denne oppskriften. Du kan eventuelt bruke kjøttdeig av storfe, kyllingkjøttdeig, strimlet nakkekotelett eller et annet kjøttstykke du foretrekker. Vi syntes lam gjorde seg godt i gryten.

Lavkarbo kebabgryte

Lavkarbo kebabgryte

Savner du ris i et lavkarbo kosthold? Da har tights.no en skikkelig smart nyhet til deg. Selleri-ris er et relativt nytt produkt hos tights.no. Selleri-ris har den gode riskonsistensen men smaker mer som en grønnsak. Kanskje ikke så rart når risen er laget av sellerirot. Kan virkelig anbefales.

Risen inneholder bare 3.1 gram karbohydrater per 100 gram og så lite som 40 kcal. Det er derfor et ypperlig alternativ for deg som ønsker god metthetsfølelse uten at det går på bekostning av kalorier.

Lavkarbo kebabgryte er glutenfri, og melkefri dersom du lar være å toppe retten med creme fraiche.

Vil du har mer matinspirasjon finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo kebabgryte

Lavkarbo kebabgryte med selleri-ris

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 241kcal | Karbohydrater: 9,4g | Protein: 17,2g | Fett: 14,4g
Allergener
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Kebabgryte

  • 150 g lammekjøtt av bog (evt. kebabkjøtt)
  • Salt og pepper
  • Olje til steking
  • 0.5 stk. rødløk
  • 1 stk. sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk. chili
  • 0.5 ts paprikapulver
  • 0.25 ts koriander
  • 0.25 ts spisskummen
  • 0.25 ts tørket ingefær
  • 3 ts tomatpuré
  • 2 dl vann
  • 0.5 stk. lime (saften)
  • 1 stk. paprika
  • 120 g squash
  • 1 neve kruspersille
  • Evt. Crème Fraîche til servering

Selleri-ris

  • 30 g selleri-ris (evt. kan 30 gram selleri-ris erstattes av 200-300 gram blomkålris)
  • 1.7 dl vann

Fremgangsmåte

Kebabgryte

  • Krydre kjøttet med salt og pepper. Stek i en gryte med olje til kjøttet får stekeskorpe. Ta kjøttet ut av gryten.
  • Stek finhakket rødløk og sjalottløk i sammen gryte. Stek i fem minutter før du tilsetter hvitløk og chili. Tilsett krydderet og tomatpuré. Fres i noen minutter før du heller over vann og limesaft.
  • Bruk en stavmikser til å lage en klumpfri saus.
  • Kutt paprika og squash i terninger. Hell i gryten sammen med det stekte kjøttet. Legg på lokk og kok opp. La koke i 20 minutter. Rør i gryten underveis.
  • Finhakk kruspersille og bland inn i retten like før servering.

Selleri-ris

  • Legg vann og selleri-ris i en kjele. Kok i 5-7 minutter under lokk.

Kommentar

Ønsker du å heller bruke blomkålris som tilbehør kan du steke raspet blomkål i en stekepanne med litt olje. Tilsett gjerne ett fedd finhakket hvitløk. 

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search