Lavkarbo kjeks med peanøttsmør





Peanøttkjeks laget med bare 3 ingredienser!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Enkle oppskrifter med få ingredienser liker vi godt, og derfor må vi dele denne geniale oppskriften på lavkarbo kjeks med deg. Du blander raskt sammen ingrediensene og har kjeksen klar på kort tid ved bruk av airfryer.

Lavkarbo kjeks med peanøttsmør

Lavkarbo kjeks med peanøttsmør. Foto, Marie Gundersen.

Vi har brukt finesse bakesukker, men bruk gjerne en annen søtning du foretrekker. Smaker du på deigen før du steker kjeksene kan du tilsette mer søtning etter ønske.

Lag gjerne hjemmelaget peanøttsmør, som du finner oppskrift til her, eller velg en variant uten tilsatt sukker.

Peanøttkjeksene er toppet med salt og valnøtter, som ble skikkelig godt. Andre forslag til topping kan være hakkede salte peanøtter eller hakket sjokolade uten sukker.

Lavkarbo kjeks med peanøttsmør

Lavkarbo kjeks med peanøttsmør. Foto, Marie Gundersen.

Har du ikke airfryer?

Du kan bruke stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader og steke kjeksene i 10-20 min. 10 min for myk kjerne og 20 min for et sprøere resultat. Følg med og ta de ut når de er gylden.

Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo kjeks med peanøttsmør

Lavkarbo kjeks med peanøttsmør

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 20 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 6 stk.)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 76kcal | Karbohydrater: 0,7g | Protein: 4g | Fett: 6g
Allergener
Egg
Nøtter
Peanøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland sammen egg, søtning og peanøttsmør.
  • Form deigen til små kuler, og deretter trykk ned kulene med en gaffel. Tilsett topping etter eget ønske. Vi brukte hakkede valnøtter og flaksalt.
  • Stek i airfryer på 180 grader i ca.15 min. Følg med underveis. Avkjøl kjeksene før de nytes!

Viser 6 kommentarer
  • Eirin Hatlen
    Svar

    Hva må ovnen stå på når jeg vil steke disse i ovnen, og hvor lenge?

  • inger-Marie Blix
    Svar

    Har dere oppskrifter på brød uten melk og egg?

  • amatørbakeren
    Svar

    Jeg liker disse, de blir gode. Men jeg sliter med at deigen er alt for klissete, setter seg fast i alt. Peanøttsmør er jo klissete… noen tips mht dette? Forsøkte legge til en del sukker men det hjalp heller ikke.

    • Svar

      Hei! Så kjekt at du liker kjeksene. Du kan forsøke å endre litt på mengden peanøttsmør du bruker. Ta mindre eller mer på skjeen, alt etter som hvor mye du har brukt, og se da om du kan ha brukt litt feil mengde. Har du sukrin sirup kan du også bruke det som søtning og da vil peanøttsmøret blir fastere, selv om det kanskje virker ulogisk 🙂

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search