Mmm.. lapskaus med pinnekjøtt (eller annet kjøtt)!
Lapskaus er ikke noen kunst å lage lavkarbo. Faktisk så er det bare poteten som fjernes også tilsettes litt mer av de andre ingrediensene for en perfekt kombinasjon av kjøtt og grønnsaker.
I denne oppskriften har vi brukt rester av pinnekjøtt og pinnekjøttfett. Har du ikke dette kan du bruke svineknoke eller pølse. Du kan også bruke kjøttdeig, som stekes før den blandes i gryten. Eller du kan lage små kjøttboller, for eksempel greske keftedes, som du serverer i lapskausen.
Vi har brukt knaskegulrøtter, som inneholder under 5 gram karbohydrater per 100 gram. Du kan fint utelate gulrøtter og tilsette mer av de andre grønnsakene. Du kan også endre på sammensetningen av grønnsaker og tilsetter andre ting, som for eksempel blomkål, brokkoli eller purre.
Det er godt med brød eller flatbrød til lavkarbo lapskaus. Vi har servert denne lapskausen med lavkarbo loff. Men prøv gjerne en annen brødoppskrift. Du finner mange lavkarbo brødoppskrifter her. Vil du har flatbrød finner du oppskrift til det her.
Er du på jakt etter mer inspirasjon til andre middagsoppskrifter, finner du mange flere oppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO LAPSKAUS
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 500 gram renskåret pinnekjøttrester evt. pølse
- 450 gram sellerirot
- 350 gram knaskegulrøtter
- 300 gram kål
- 1 gul løk
- 2 ss pinnekjøttfett evt. meierismør
- 2 laurbærblad
- 8 dl ferdigblandet kjøttkraft evt. vann med buljong
- Salt og pepper
- Evt. fersk persille til servering
Fremgangsmåte
- Rens pinnekjøttet og fjern alt beinet. Kutt kjøttet i mindre biter. Bruker du pølse deles den i mindre biter.
- Rens grønnsakene og skjær i like store deler. Løken grovhakkes og kålen skjæres i tynne strimler.
- Legg grønnsakene i en kjele sammen med laurbærblad, pinnekjøttfett og kjøttkraft. Kok opp og kok til grønnsakene er mør, ca. 10 minutter.
- Tilsett pinnekjøtt eller pølse mot slutten av koketiden. Serveres når kjøttet og pølsen er gjennomvarmet. Strø gjerne over hakket persille før servering.
Denne retten er smaksrik og mettende. Veldig god, har laget den flere ganger. Grei å lage på forhånd og ta med i hytta på hjul. Passer veldig godt med lavkarbo loff. Kosemat dette. 😃
Så hyggelig tilbakemelding 🙂 Tusen takk!