Lavkarbo panna cotta med kirsebærsaus
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo panna cotta med kirsebærtopping, en deilig dessert som vi tror de fleste vil like. Dette er en enkel dessert som ikke krever så mye arbeid, og som selv en nybegynner kan få til.
Panna cotta kommer opprinnelig fra Italia og er blitt laget helt tilbake til begynnelse av 1900-tallet. Originalt ble desserten servert med karamellsaus. Dette har riktignok endret seg med tiden og nå er det ikke uvanlig å få servert panna cotta med bær.
Kirsebær på lavkarbo?
Kirsebær kan fint inngå i et lavkarbo kosthold, så lenge du spiser det i moderate mengder. Det er ikke mye bær den enkelte spiser i en sånn dessert. Men bruk gjerne andre bær som topping dersom du ønsker færre karbohydrater totalt sett i desserten.
Kirsebær har 9 gram karbohydrater per 100 gram, jordbær har 6,6 gram og bringebær har 3,2 gram. Du finner oppskrift på en god lavkarbo bringebærsaus her.
Totalt har panna cotta med kirsebær bare 0,5 gram flere karbohydrater enn panna cotta med jordbær og nøtter.
Sjekk også ut vår versjon på lavkarbo panna cotta med jordbærsaus og nøtte crunch. Eller bla i det stor dessertarkivet vårt her.
Lavkarbo panna cotta med kirsebær
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Panna cotta
- 3 stk. gelatinplater
- 5 dl kremfløte
- 50 g Finesse bakesukker
- 0,5 ts vaniljepulver
Kirsebærsaus uten sukker
- 0,5 stk. gelatinplater
- 200 g fryste kirsebær
- 35 g Finesse bakesukker
Fremgangsmåte
Panna cotta
- Legg gelatinet en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
- Varm kremfløte, søtning og vaniljepulver opp til kokepunktet i en kjele. Trekk kjelen vekk fra varmen.
- Klem ut vannet fra gelatinet og rør inn i kjelen. Rør til alt er oppløst.
- Sett kjelen i vasken med kaldt vann og la stå i ca. 10 min, slik at fløten kjøles ned. Da unngår du at vaniljefrøene faller til bunnen i glasset.
- Hell blandingen i glass eller små skåler. Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer.
Kirsebærsaus
- Legg gelatinet i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 min.
- Kok opp fryste kirsebær og søtning i en kjele. Ikke tilsett vann da bærene avgir rikelig med væske når de tiner. La blandingen putre i ca. 5 min.
- Trekk kjelen vekk fra varmen. Bland inn avrent gelatin og rør til gelatinet er oppløst.
- Sett i kjøleskap i minst 2 timer. Sausen blir fastere når den avkjøles.
- Server panna cotta med kirsebærsaus som topping.