Lavkarbo Pasta: Smakfull lavkarbovariant
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Pizza og pasta er noe mange savner når de spiser lavkarbo. Heldigvis har vi et stort utvalg lavkarbo pizza-retter og flere gode alternativer til pasta-retter. Eller sjekk ut vår superdigge oppskrift på lavkarbo lasagne med hjemmelaget pasta.
Denne oppskriften på lavkarbo pasta er brukt av mange bloggere og nettsteder både i Norge i resten av verden, og vi oppdaget den for mange år siden hos lchf-bloggen.
Den er fortsatt populær, og derfor vil vi gjerne dele den med våre lesere. Oppskriften passer fint enten du spiser lavkarbo eller ketogent.
Innhold
Denne lavkarbo, eller keto pastaen består av fiberhusk, egg og Philadelphia ost. Tre enkle, men kraftige ingredienser som bidrar med både energi og metthetsfølelse, men med minimalt med karbohydrater.
Fiberhusk er et naturlig kostfiber som er svært lavt i karbohydrater. Det gir struktur og konsistens til pastaen og øker metthetsfølelsen. Fiberhusk kan også bidra til å holde et mer stabilt blodsukkeret.
Egg er en viktig kilde til protein og bidrar med tekstur til det ferdige resultatet. Proteinet i eggene er av høy kvalitet, er mettende og har så og si null karbohydrater.
Philadelphia ost er kjent for sin fløyelsmyke konsistens, har lite karbohydrater og en nydelig rund smak som bidrar til en god smak på det ferdige resultatet.
Prøv denne deilige pastaen og opplev gleden av å spise karbohydratredusert uten å ofre smak eller nytelse. Bon appétit!
Lavkarbo pasta
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 egg
- 125 g philadelphia ost
- 50 g fiberhusk (psyllium)
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk sammen egg og kremost til en jevn blanding før du rører inn fiberhusk. La det stå og svelle i ca. ti minutter.
- Del deigen i to. Smør to bakepapir med olje og legg den ene deigen mellom papiret med oljen mot deigen.
- Bruk en kjevle til å trykke deigen så flat som mulig. Gjenta prosessen med den andre deigen. Pastaen blir best når deigen er kjevlet veldig tynn. Fjern det øverste bakepapiret.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 minutter.
- Del pastaen i ruter til lasagne eller rull pastaen sammen til en pølse og kutt skiver, slik at du får lange pastastrimler.
Det ble en nydelig lasagne! Er det mulig å putte resten av deigen i kjøleskapet?
Så kjekt å høre! Det vil jeg tro går bra at den ligger der i noen dager, men jeg har ikke testet det selv 🙂