Lavkarbo pekanpai
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Hvis du er glad i pekannøtter, er dette den perfekte oppskriften for deg. Den kombinerer den deilige smaken av pekannøtter med en silkemyk karamell og en sprø bunn – en uimotståelig dessert.
Pekanpaien har en sprø mandelbunn og et fyldig, karamellisert fyll med pekannøtter. Bruk gjerne litt kanel eller kardemomme i karamellfyllet for å variere smaken.
Paien holder seg godt i kjøleskap i flere dager og kan også fryses.

Lavkarbo pekanpai. Foto, Marie Gundersen.
Server gjerne lavkarbo pekanpai med litt pisket krem eller en kule lavkarbo vaniljeis!
Er du glad i pai? Sjekk også ut vår oppskrift på Lavkarbo oppned smuldrepai med blåbær.
Oppskriften på lavkarbo pekanpai er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo pekanpai
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Bunn
- 240 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 40 g Sukrin gold
- 0,5 ts vaniljepulver
- 60 g meierismør
- 1 egg (str. L)
Fyll
- 170 g meierismør
- 90 g Sukrin gold
- 3 dl kremfløte
- 0,5 ts salt
- 3-4 ss SukrinSirup maple
- 1 egg (str. L)
- 240 g pekannøtter til fyllet
- 60 g pekannøtter til topping
Fremgangsmåte
Bunn
- Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme.
- Legg et bakepapir i bunnen av en 23 cm rund paiform, eller smør formen med smør.
- Bland sammen mandelmel, søtning og vaniljepulver i en bolle. Rør inn smeltet smør og egg. "Deigen" vil være tørr og smuldrete. Fortsett å blande, presse og røre til det er jevn masse. Dersom deigen er for smuldrete til at du kan pressen den i formen kan du røre inn 1-2 ss vann.
- Press deigen ned i bunnen av paiformen. Stikk et par hull i bunnen med en gaffel for å hindre at det dannes bobler.
- Stek midt i stekeovnen i 15-20 minutter, til kantene er lett gyllen.
Fyll
- Bland smør og sukrin gold i en gryte og varm opp i 5 minutter. Tilsett fløte og salt. La det småkoke i 20-30 minutter til blandingen er gyllen og tykkere.
- Ta gryten av varmen og rør inn sirup. La sausen avkjøles til den er varm, ikke het.
- Sett stekeovnen på 175 grader over- og undervarme.
- Når karamellen er avkjølt nok til at den ikke koker egget, visp inn egget.
- Legg hakkede pekannøtter i paibunnen og hell karamell- og eggeblandingen over. Topp med hele pekannøtter.
- Stek midt i stekeovnen i 30–35 minutter, til toppen er mørkebrun og fyllet er stivnet.
- Avkjøl paien helt og sett den i kjøleskapet i minst 1 time før servering, eller over natten.
Namnam for en fantastisk pai dette ble! Virkelig helt fantastisk smak av karamell og pekannøtter. (Neste gang tenker jeg å prøve å smelte en sjokoladeplate i karamellen for å sjekke om det også blir godt)
Jeg hadde ikke nok mandelmel så jeg malte egne mandler, jeg vet ikke om bunnen hadde vært annerledes med mel framfor malte mandler, men det funket det også. 🙂
Kan jeg evt. velge en annen type sirup? Bare vanlig SukrinSirup Gold f.eks?
Denne anbefales på det sterkeste.
Så kjekt at den falt i smak:) Du kan bruke den sirupen du ønsker 🙂