Lavkarbo Poké bowl med laks
Liker du sushi, vil du nok elske lavkarbo poké bowl med laks. For å gjøre denne retten lavkarbo har vi byttet ut ris med blomkålris og laget nydelig syltet squash, som erstatter for sjøalger, som du ofte får servert til sushi.
Poké bowl regnes som Hawaii sin hurtigmat og svar på sushi. Retten er fargerik og både ser og smaker nydelig.
Vi har laget en spennende variant av chili majones, hvor vi har tilsatt litt søtning og bringebær. Dersom du ønsker den ordinære chili majonesen lager du den med kun majones og sambal oelek.
Du kan erstatte sambal oelek med sriracha, men vær obs på at sriracha har et høyere innhold av karbohydrater og er generelt et mer prosessert produkt eller sambal oelek.
Vi hadde rester fra peanøttsausen som ble servert til kylling satay med peanøttsaus, som passet nydelig i denne retten. Du finner oppskrift til peanøttsaus her.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo poké bowl med laks
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Squashmarinade
- 0.5 squash skjært i strimler
- 2 ts vann
- 1 ts riseddik
- 1 ts soyasaus (gjerne glutenfri)
- 0.5 ts salt
- 1 ts Sukrinmelis
Søt chili majones
- 4 ss majones
- 1 ts sambal oelek
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 10 bringebær (kan utelates)
- 1 ts Sukrinmelis
Poké bowl
- 400 g salma laks
- 0,5 blomkål raspet
- 0,5 rød chili finhakket
- Olje til steking
- Salt og pepper
- 1 avocado skjært i strimler
- Sukkererter
- 0,25 gul paprika i terninger
- 8 cherrytomater i skiver
- 2 vårløk i skiver
- 0,5 rødløk
- Lime
- Evt. sesamfrø og fersk koriander
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til squashmarinaden. Strimle squashen enten med kniv eller med spiralizer og legg squashen i marinaden. La den marineres mens du gjør klart det andre.
- Lag søt chili majones ved å blande alle ingrediensene i en skål. Knepp bringebærene, slik at blandingen blir jevn. Du kan gjerne bruke en stavmikser, dersom du ønsker en klumpfri dipp.
- Rasp blomkål ved hjelp av et rivjern eller bruk en kniv og finhakk blomkålen. Stekes i nøytral olje sammen med chili i ca. fem minutter. Krydres med salt og pepper. Legg blomkålrisen i to serveringsskåler.
- Fjerne laken fra squashen og legg den i skålene.
- Kutt laksen i strimler og strimle grønnsakene, dander dette slik du ønsker sammen med de andre ingrediensene.
- For et fint resultat kan du helle søt chili majones i en brødpose, klippe av et hjørne og sprøyte dippen over din lavkarbo poké bowl med laks.
- Vi har også tilsatt peanøttsaus, som du ser på bildet. Men dette er ikke nødvendig for et godt resultat. Men dersom du ønsker det, finner du oppskrift til peanøttsausen her.