Lavkarbo rosépeppersaus, perfekt til rødt kjøtt!
Lavkarbo rosépeppersaus er en smaksrik saus som er enkel å lage. Her trenger du få ingredienser for et godt resultat. Sausen passer til både kylling, rødt kjøtt og fisk.
Dersom du ønsker en tykk saus kan du tilsette xanthan gum eller johannesbrødkjernemel, som begge er godt egnet som tykningsmiddel i lavkarbo matlaging. Du trenger svært små mengder for å oppnå ønsket resultat.
Dersom du bruker for mye tykningsmiddel vil sausen bli seig. Skjer dette kan du spe sausen med vann eller fløte. Du kan lese mer om xanthan gum her.
Ønsker du inspirasjon til andre desserter, finner du mange flere oppskrifter her.
Lavkarbo rosépeppersaus
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 sjalottløk
- 2 ss meierismør
- 2 dl kjøttkraft
- 3 dl kremfløte
- 2 ss rosépepper
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 0,5 ts Dijon sennep
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finhakk sjalottløk. Smelt smør i en kjele til medium temperatur og stek sjalottløk og halve mengden knust rosépepper i fem minutter.
- Tilsett øvrige ingredienser, kok opp sausen og la småputre uten lokk i 20–30 minutter, slik at den tykner.
- Smak til med salt og pepper.