Lavkarbo sennepssaus, passer godt til kjøtt eller hvit fisk!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Sennepssausen serveres kald og blir som en dressing til maten. Den er mild og litt søt, med en diskret sennepssmak. Passer til alt fra biff, svin, kalkun etc. til hvit fisk eller som dressing på en salat.
Vi har brukt French´s yellow mustard, men bruk gjerne Dijon sennep. Endrer du sennep må du smake deg frem til rett mengde da de har ulik sennepssmak.
Vi har brukt Sukrimelis som søtning i sausen. Du kan bruke andre søtningsmidler, men dersom du bruker søtning i strøform må sennepssausen stå og trekke frem til kornene er oppløst.
Sausen inneholder egg fordi vi har brukt majones. Vil du ha en eggefri saus kan du erstatte majones med lik mengde seterrømme.
Vi har servert sennepssaus til kyllinglår med sennepssaus.
Lavkarbo sennepssaus
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 75 g seterrømme
- 25 g majones
- 10-15 g French´s yellow mustard (evt. en annen sort)
- 15 g Sukrinmelis
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss sitronsaft
- 2 ss hakket fersk dill
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til sennepssausen i en skål. Smak til med søtning og sennep.
- La gjerne sausen stå litt før den serveres. Da kommer smakene bedre frem.