Lavkarbo sjokoladefromasj





Lavkarbo sjokoladefromasj, en dessert til alle som elsker sjokolade!

Lavkarbo sjokoladefromasj er en nydelig dessert uten tilsatt sukker.

Server gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over fromasjen. Sukkerfri vaniljesaus passer også godt sammen  med denne desserten. Er du glad i kokos kan du gjerne strø kokosmasse over sjokoladefromasjen, eller hakket sjokolade uten sukker.

Du kan enten lage desserten i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv.

Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo sjokoladefromasj

Lavkarbo sjokoladefromasj

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 timer 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 355kcal | Karbohydrater: 3,3g | Protein: 9g | Fett: 33g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 4 gelatinplater
  • 35 g kakaopulver
  • 6 ss varmt vann (til kakaopulveret)
  • 2 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g Sukrin gold
  • 3 ss varmt vann (for å løse opp gelatinet)
  • 1 klype salt
  • Topp gjerne med raspet sjokolade uten sukker, hakkede nøtter eller bringebær

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter, til de blir myke.
  • I en liten bolle, bland kakaopulveret med varmt vann. Rør godt til det er klumpfritt og sett til side.
  • Pisk eggene til det blir lyst og luftig.
  • Pisk kremfløten og søtning til myk krem og sett til side.
  • Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Legg gelatinen i en skål og tilsett varmt vann. Rør til gelatinen er helt oppløst.
  • Hell den oppløste gelatinen og kakaoblandingen i bollen med eggedosis, mens du rører forsiktig. Bland forsiktig inn den piskede kremen i eggedosis- og kakaoblandingen. Smak til med litt salt og eventuelt mer søtning.
  • Hell sjokoladefromasjen over i de formene du ønsker å servere fra, enten i en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
  • Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer for å stivne.
  • Topp gjerne med raspet sjokolade uten sukker, hakkede nøtter eller bringebær.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search