Lavkarbo sjokoladefromasj, en dessert til alle som elsker sjokolade!
Lavkarbo sjokoladefromasj er en nydelig dessert uten tilsatt sukker.
Server gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over fromasjen. Sukkerfri vaniljesaus passer også godt sammen med denne desserten. Er du glad i kokos kan du gjerne strø kokosmasse over sjokoladefromasjen, eller hakket sjokolade uten sukker.
Du kan enten lage desserten i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv.
Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo sjokoladefromasj
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 gelatinplater
- 35 g kakaopulver
- 6 ss varmt vann (til kakaopulveret)
- 2 egg
- 3 dl kremfløte
- 50 g Sukrin gold
- 3 ss varmt vann (for å løse opp gelatinet)
- 1 klype salt
- Topp gjerne med raspet sjokolade uten sukker, hakkede nøtter eller bringebær
Fremgangsmåte
- Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 10 minutter, til de blir myke.
- I en liten bolle, bland kakaopulveret med varmt vann. Rør godt til det er klumpfritt og sett til side.
- Pisk eggene til det blir lyst og luftig.
- Pisk kremfløten og søtning til myk krem og sett til side.
- Klem ut alt vannet fra gelatinplatene. Legg gelatinen i en skål og tilsett varmt vann. Rør til gelatinen er helt oppløst.
- Hell den oppløste gelatinen og kakaoblandingen i bollen med eggedosis, mens du rører forsiktig. Bland forsiktig inn den piskede kremen i eggedosis- og kakaoblandingen. Smak til med litt salt og eventuelt mer søtning.
- Hell sjokoladefromasjen over i de formene du ønsker å servere fra, enten i en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
- Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer for å stivne.
- Topp gjerne med raspet sjokolade uten sukker, hakkede nøtter eller bringebær.