Lavkarbo sjokoladefromasj





Lavkarbo sjokoladefromasj, en dessert til alle som elsker sjokolade!

Lavkarbo sjokoladefromasj er en nydelig dessert uten tilsatt sukker.

Server gjerne denne desserten med rørte bær. Kjør for eksempel jordbær i en blender og bruk dette som saus over fromasjen. Sukkerfri vaniljesaus passer også godt sammen  med denne desserten. Er du glad i kokos kan du gjerne strø kokosmasse over sjokoladefromasjen, eller hakket sjokolade uten sukker.

Du kan enten lage desserten i serveringsskåler eller glass, eller i en stor skål hvor man kan forsyne seg selv.

Trenger du tips til andre lavkarbo desserter finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo sjokoladefromasj

Lavkarbo sjokoladefromasj

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 2 hours 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 355kcal | Karbohydrater: 3,3g | Protein: 9g | Fett: 33g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 4 gelatinplater
  • 35 g kakaopulver
  • 6 ss varmt vann (til kakaopulveret)
  • 2 egg
  • 3 dl kremfløte
  • 50 g Sukrin gold
  • 3 ss varmt vann (til oppløsning av gelatinet)
  • 1 klype salt

Toppingforslag

  • Raspet sjokolade uten sukker
  • Hakkede nøtter
  • Bringebær

Fremgangsmåte

  • Bløtlegg gelatinplatene i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter, eller til de er myke.
  • I en liten bolle, bland kakaopulveret med varmt vann. Rør godt til blandingen er glatt og sett til side.
  • Pisk eggene til lys og luftig eggedosis.
  • Pisk kremfløte sammen med søtning til myk krem.
  • Klem ut vannet fra gelatinplatene og legg dem i en skål. Rør inn varmt vann.
  • Rør inn kakaoblandingen i bollen med eggedosis. Hell den oppløste gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen, mens du visper kontinuerlig. Bland deretter inn den stivpiskede kremen.
  • Smak til med litt salt og eventuelt mer søtning.
  • Fordel sjokoladefromasjen i de formene du ønsker å servere fra, enten en stor skål eller mindre serveringsskåler/glass.
  • Sett i kjøleskapet i minimum 2 timer, eller til den er fast.
  • Pynt gjerne med raspet sjokolade uten sukker, hakkede nøtter eller bringebær før servering.

Kommentar

Du kan eksperimentere med å tilsette en liten mengde vaniljepulver, eller en skvett kaffe, for å fremheve sjokoladesmaken ytterligere.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search