Lavkarbo smuldrepai med rabarbra





Supergod lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær!

Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær er en smaksrik og enkel dessert som garantert vil imponere både deg selv og andre. Rabarbra er i sesong i Norge fra juni til september. Jo seinere den plukkes, jo mer innhold har den av oksalsyre.

Den er derfor best å spise i starten av sesongen. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt, da den er spesielt egnet til kompotter, safting og sylting. Den syrlige smaken av rabarbra smaker spesielt godt i bakverk, fordi den er kjøttfull og gir en god og syrlig smak.

Lavkarbo smuldrepai med rabarbra

Smuldrepai kan også lages med kombinasjon av andre bær og frukter, som for eksempel bjørnebær, jordbær eller blåbær. Her kan du smake deg frem til din favoritt pai.

Smuldrepaien ble  servert med krem med hakket sitronmelissen. Det smaker også godt sammen med is. Her er oppskrift til lavkarbo fløteis.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbodesserter finner du det her.

Lavkarbo smuldrepai med rabarbra

Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær

4,73 fra 11 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 1 pai (1 pai gir ca. 6 porsjoner)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 366kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 7g | Fett: 30g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 100 g frosne bringebær
  • 100 g Finesse bakesukker

Nøttecrunch

  • 100 g valnøtter
  • 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
  • 100 g smeltet meierismør
  • 65 g Finesse bakesukker
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts kardemomme
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kutt rabarbrastilkene i skiver. Del stilken i to på langs dersom den er veldig tykk. Legg rabarbrabitene i en ildfast form eller paiform.
    Lavkarbo smuldrepai med rabarbra
  • Bland inn fryste bringebær og søtning.

Nøttecrunch

  • Grovhakk valnøtter med en kniv.
  • Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Legg blandingen over innholdet i formen.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i 25-30 min. Paien er klar når den er gylden.
  • La paien hvile minst 10 minutter før den serveres.

Kommentar

Server gjerne smuldrepaien med pisket krem eller hjemmelaget is.

Viser 14 kommentarer
  • Kristin øygård
    Svar

    har laget denne etpar ganger. crunchen er god, men det under blir svært flytende. bør bærene være ferske eller at man tiner dem og lar dem renne fra seg? har fulgt oppskriften til punkt og prikke, for det skal vel ikke være suppeaktig?

    • Svar

      Du kan gjerne gjøre noe av det du foreslår dersom du syntes det blir for flytende. Du kan også blande inn noen spiseskjeer chiafrø som vil trekker til seg en del væske.

      • Kristin øygård
        Svar

        åja, kan være en god ide. har jeg gjort ned syltetøy. tusen takk

  • Siri
    Svar

    Kan man bruke Sukrin?

    • Svar

      Det kan du, men smaken blir ikke like god. Dersom du bruker sukrin må du bare prøve deg frem i forhold til mengde. Jeg ville begynt med liten mengde og økt gradvis til du får rett søtning uten metallisk ettersmak 🙂

  • Svein Ørjan
    Svar

    Kan denne lages uten mandelmel? Evt byttes ut med noe annet mel? Min kone kan ikke ha mandler. Samt glutenintoleranse

    • Svar

      Jeg vil tro det går fint å male andre typer nøtter til mel og bruke det på samme måte. Dersom hun ikke tåler noen nøtter kan pinjekjerner brukes 🙂

      • Gunn Elisabeth
        Svar

        Obs at pinjekjerner og kan gi allergisk reakjon hos nøtteallergikere.

  • Anonym
    Svar

    En skikkelig favoritt 🤗

  • Ann Elisabeth
    Svar

    5 stjerner
    Helt nydelig topping! Bedre enn høykarbo smuldrepai syns jeg! 😍😍

  • Dana
    Svar

    5 stjerner
    Enkelt og godt ⭐️

  • Linda Bertelsen
    Svar

    5 stjerner
    Super sommerkake.

4,73 from 11 votes (8 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search