Supergod lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær!
Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær er en smaksrik og enkel dessert som garantert vil imponere både deg selv og andre. Rabarbra er i sesong i Norge fra juni til september. Jo seinere den plukkes, jo mer innhold har den av oksalsyre.
Den er derfor best å spise i starten av sesongen. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt, da den er spesielt egnet til kompotter, safting og sylting. Den syrlige smaken av rabarbra smaker spesielt godt i bakverk, fordi den er kjøttfull og gir en god og syrlig smak.
Smuldrepai kan også lages med kombinasjon av andre bær og frukter, som for eksempel bjørnebær, jordbær eller blåbær. Her kan du smake deg frem til din favoritt pai.
Smuldrepaien ble servert med krem med hakket sitronmelissen. Det smaker også godt sammen med is. Her er oppskrift til lavkarbo fløteis.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbodesserter finner du det her.
Lavkarbo smuldrepai med rabarbra og bringebær
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 500 g rabarbra
- 100 g frosne bringebær
- 100 g Finesse bakesukker
Nøttecrunch
- 100 g valnøtter
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 100 g smeltet meierismør
- 65 g Finesse bakesukker
- 1 ts kanel
- 0,5 ts kardemomme
- 0,5 ts salt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Kutt rabarbrastilkene i skiver. Del stilken i to på langs dersom den er veldig tykk. Legg rabarbrabitene i en ildfast form eller paiform.
- Bland inn fryste bringebær og søtning.
Nøttecrunch
- Grovhakk valnøtter med en kniv.
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Legg blandingen over innholdet i formen.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i 25-30 min. Paien er klar når den er gylden.
- La paien hvile minst 10 minutter før den serveres.
har laget denne etpar ganger. crunchen er god, men det under blir svært flytende. bør bærene være ferske eller at man tiner dem og lar dem renne fra seg? har fulgt oppskriften til punkt og prikke, for det skal vel ikke være suppeaktig?
Du kan gjerne gjøre noe av det du foreslår dersom du syntes det blir for flytende. Du kan også blande inn noen spiseskjeer chiafrø som vil trekker til seg en del væske.
åja, kan være en god ide. har jeg gjort ned syltetøy. tusen takk
Kan man bruke Sukrin?
Det kan du, men smaken blir ikke like god. Dersom du bruker sukrin må du bare prøve deg frem i forhold til mengde. Jeg ville begynt med liten mengde og økt gradvis til du får rett søtning uten metallisk ettersmak 🙂
Kan denne lages uten mandelmel? Evt byttes ut med noe annet mel? Min kone kan ikke ha mandler. Samt glutenintoleranse
Jeg vil tro det går fint å male andre typer nøtter til mel og bruke det på samme måte. Dersom hun ikke tåler noen nøtter kan pinjekjerner brukes 🙂
Obs at pinjekjerner og kan gi allergisk reakjon hos nøtteallergikere.
En skikkelig favoritt 🤗
Helt nydelig topping! Bedre enn høykarbo smuldrepai syns jeg! 😍😍
så gøy å høre! Tusen takk for oppskriften 🙂
Enkelt og godt ⭐️
Tusen takk 🙂
Super sommerkake.