Lavkarbo spinatsuppe med egg





Lavkarbo spinatsuppe med ingefær og egg. Keto-vegetarmiddag, for både deg og skipperen!

Lavkarbo spinatsuppe med smak av ingefær er en perfekt suppe å servere en dag du har det travelt. Suppen er nydelig på smak og lages på bare 20 minutter. Suppen inneholder også få ingredienser og er en billig middag til langt under hundrelappen.

Spinat er supermat

Spinat inneholder 1.5 gram karbohydrater/100 gram, og er derfor en super bladgrønnsak å anvende i et lavkarbo kosthold.

Spinat er regnet som «supermat» med lavt energi- og fettinnhold, og et høyt innhold av beta-karoten, folat, vitamin C, kalium og kostfiber. Det er også en kilde til vitamin E, vitamin B6, magnesium og kopper. Du kan lese mer om spinat på frukt.no.

Suppen er glutenfri og melkefri. Dersom du ønsker en fyldigere suppe kan du bytte 1 dl kokosmelk med 1 dl creme fraiche. Du kan også bruke fløte istedenfor kokosmelk, dersom du foretrekker det.

Vi syntes det smaker godt med brød til lavkarbo spinatsuppe og har servert denne suppen sammen med lavkarbo hvitløksbaguetter. Vi kan også anbefale lavkarbo lyse middagsrundstykker, som smaker nydelig med smør. Du finner flere andre brødoppskrifter her.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo spinatsuppe

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo spinatsuppe

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO SPINATSUPPE MED EGG

4.67 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 20 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 667kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 19g | Fett: 61g
Allergener
Egg
Melk
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 ss meierismør eller ghee (evt. olje for melkefri suppe)
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 1 ts ingefær raspet
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 300 gram spinat frossen
  • 4 dl kokosmelk fullfett
  • 2 dl vann
  • 1 neve frisk kruspersille
  • Salt og pepper
  • 2 til 4 kokte egg

Fremgangsmåte

  • Smelt smør i en kjele. Stek sjalottløk i ca. fem minutter, til den blir myk.
  • Tilsett ingefær, soyasaus, hvitvinseddik, frossen spinat, kokosmelk og vann. Kok opp og la suppen koke i 10 minutter.
  • Kok ønsket mengde egg i 7 minutter.
  • Tilsett kruspersille i suppen og helle suppen i en blender eller bruk en stavmikser til å lage en jevn suppe. Smak til med salt og pepper.
  • Hell lavkarbo spinatsuppe i serveringsskåler. Skrell eggene og legg de over suppen.

Kommentar

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search