Klassikeren «biffsnadder» i svinekjøtt-versjon!
Svinesnadder er vår versjon av klassikeren biffsnadder. Du kan selvsagt bruke biff dersom du ønsker det, men vi syntes det ble saftig og godt med nakkekotelett av svinekjøtt.
Vi har brukt paprika, sellerirot, sjalottløk og champignon i vår grønnsaksblanding. Du kan bruke de grønnsakene du foretrekker. Noen andre eksempler er purre, aspargesbønner, minimais eller sukkererter.
Vi har også brukt få kryddersorter og ikke tilsatt hvitløk fordi vi syntes det harmonerer best med bearnaisesausen. Dersom du liker hvitløk og ekstra krydret mat kan du gjerne tilsette både hvitløk, ingefær og chili. Kryddersorter som paprikapulver, spisskummen og koriander kan også være godt i denne retten.
Du finner vår enkle og supergode oppskrift på lavkarbo bearnaisesaus her. Oppskriften er enkel å følge og inneholder få ingredienser. Sausen passer perfekt til lavkarbo svinesnadder og til andre digge kjøttretter.
Dersom du ikke ønsker å lage din egen saus finnes det flere lavkarbo alternativer i butikken.
Du finner mange flere lavkarbo oppskrifter her.
Lavkarbo svinesnadder med bearnaisesaus
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 g nakkekotelett
- 175 g paprika (gjerne miks av flere farger)
- 2 sjalottløk
- 150 g champignon
- 200 g sellerirot
- Meierismør til steking
- Muskat
- Salt og pepper
- Hjemmelaget bearnaisesaus (du kan evt. kjøpe lavkarbo bearnaisesaus)
Fremgangsmåte
- Kutt kjøttet i strimler. Kutt paprika i strimler, sjalottløk og champignon i båter. Sellerirot skrelles og kuttes i tynne strimler.
- Krydre kjøttet med salt, pepper og muskat. Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek til det er gjennomstekt. Legg over i en skål.
- Tilsett mer smør i stekepannen og stek grønnsakene på medium/høy varme til de får stekeskorpe men fremdeles kjennes sprø.
- Legg kjøttet tilbake i stekepannen med grønnsakene. Krydre med salt og pepper. Fres videre i et minutter.
- Server retten med bearnaisesaus.
Dette var kjempegodt og føltes liksom mindre tungt enn biffsnadder. Oppskriftene på denne sida fortsetter å imponere.
Det var en veldig hyggelig tilbakemelding! Tusen takk 🙂
Ble veldig god. Brukte svinefilet. Takk.
Herlig! Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂