Lammkjøtt-wok med smaker fra det thailandske kjøkken!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo wok med lammekjøtt er en deilig middag du lager på bare 30 minutter. Retten har innslag av smaker som gir assosiasjoner til det thailandske kjøkken. Her har vi brukt smaker som karri, koriander og lime.
Vi har servert denne digge woken med lavkarbo miracle noodles som inneholder tilnærmet 0 gram karbohydrater og kalorier. Monster Miracle Noodles er kjøpt på tights.no. Én pakke inneholder 150 gram, som er nok til én person.
Nudlene smaker godt i sausen, men det er viktig at nudlene tilberedes på rett måte for å få et perfekt resultat. Nudlene ligger i en lake som lukter litt rart. Denne laken skal skylles bort under rennende vann. For å få en god konsistens på nudlene syntes vi det beste er å frese de i en tørr stekepanne i ca. 10 minutter. På denne måten damper mye av vannet i nudlene bort og konsistensen blir tilnærmet lik ordinære nudler.
Er du glad i peanøttsmør kan du tilsette 1-2 ss peanøttsmør i sausen. Dette gir en god smak til woken som passer godt sammen med lammekjøttet.
Er du glad i thailandsk mat? Sjekk ut vår populære rett: Lavkarbo pad thai kylling. Vi har også mange andre gode middagsoppskrifter, som du finner her.
Lavkarbo thai-inspirert wok med lammekjøtt
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 ss olje til steking
- 3 sjalottløk finhakket
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 0.5 chili finhakket
- Fersk koriander
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 2 ss rød karripasta
- 1 lime saften
- 300 g strimlet lammekjøtt
- 300 g kokosmelk fullfett
- 1 ss Sukrinmelis (kan utelates)
- 75 g vannkastanje
- 50 g bambusskudd
- 100 g minimais
- 0.25 stk. rød paprika strimlet
- 0.25 stk. squash terninger
- Salt og pepper
- 300 g Monster miracle noodles (150 gram per pakke)
Fremgangsmåte
- Varm olje i en kjele og fres sjalottløk, hvitløk og chili i et par minutter. Tilsett en neve fersk finhakket koriander, glutenfri soyasaus, rød karripasta og limesaft. Fres blandingen i et par minutter før du tilsetter strimlet lammekjøtt. Stek kjøttet til det får stekeskorpe.
- Hell over kokosmelk og tilsett søtning. Gi gryten et oppkok.
- Tilsett de øvrige grønnsakene og la gryten småkoke i 15 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Sil nudlene godt under rennende kaldt vann.
- Varm opp en tørr stekepanne og fres nudlene i stekepannen helt til nudlene blir tørr. Dette tar ca. 10 minutter. Rør om underveis.
- Hell en liten øse med saus over nudlene og bland godt, eller tilsett nudlene i gryten. Tilbered nudler og lammewok på fat og strø over ønsket mengde fersk koriander.