Lammkjøtt-wok med smaker fra det thailandske kjøkken!
Innlegget kan inneholde reklamelinker.
Lavkarbo wok med lammekjøtt er en deilig middag du lager på bare 30 minutter. Retten har innslag av smaker som gir assosiasjoner til det thailandske kjøkken. Her har vi brukt smaker som karri, koriander og lime.
Er du glad i peanøttsmør kan du tilsette 1-2 ss peanøttsmør i sausen. Dette gir en god smak til woken som passer godt sammen med lammekjøttet.
Er du glad i thailandsk mat? Sjekk ut vår populære rett: Lavkarbo pad thai kylling. Vi har også mange andre gode middagsoppskrifter, som du finner her.
Lavkarbo thailandinspirert wok med lammekjøtt
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 sjalottløk
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 chili
- 0,5 squash
- 0,25 stk. rød paprika
- 75 g minimais
- 1 ss olivenolje
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss red curry paste
- 0,5 lime, saften
- 300 g strimlet lammekjøtt
- 2 dl kokosmelk (ikke lett)
- 1 ts Sukrin Gold (valgfritt)
- Frisk koriander
- 50 g vannkastanje
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Kutt squash i strimler med spiralizer eller skjær i tynne strimler med an kniv. Skjær paprika i strimler. Kutt minimais i skiver.
- Varm olivenolje i en gryte og fres sjalottløk, hvitløk og chili på middels varme i et par minutter til løken er blank og myk.
- Tilsett soyasaus, red curry paste og limesaft. Fres videre i 1–2 minutter mens du rører.
- Ha i strimlet lammekjøtt og paprika og stek til det får en fin stekeskorpe.
- Hell over kokosmelk og tilsett søtning om ønskelig. Kok opp under omrøring.
- Tilsett vannkastanje og minimais. La gryten småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre og smaken har satt seg. Smak til med salt og pepper. Rør inn hakket koriander etter ønske.
- Vend squashstrimlene inn i gryten like før servering, eller legg dem i bunnen av serveringsskålene og øs gryte over.