Lavkarbo tomatsuppe

Lavkarbo tomatsuppe

Lavkarbo tomatsuppe er en smaksrik suppe du enkelt lager hjemme. Denne suppen inneholder blant annet hvitløk, chili og ingefær. Du kan bruke tomater fra boks eller ferske tomater. Topp gjerne suppen med stekt bacon, dersom du ønsker litt flere proteiner og fett i måltidet.

Vi anbefaler å toppe lavkarbo tomatsuppe med toppingen som er vist på bildet. Egg, pinjekjerner og urter. Har du litt parmesan er dette ekstra godt.

Lavkarbo tomatsuppe

Lavkarbo tomatsuppe. Foto, Aina Sjo.

Dersom du har god tid anbefaler vi at du lar suppen putre opp mot 1 time, da lengre koketid vil bringe frem mer av de gode smakene. Dersom du syntes at suppen blir for tykk, kan du spe med enten vann eller med mer kremfløte.

Vil du ha oppskrift på vår lavkarbo blomkålsuppe, finner du den her.

Vil du ha inspirasjon til flere lavkarbo middagsretter, finner du mange oppskrifter her.

Lavkarbo tomatsuppe smaker alltids godt sammen med et godt brød. Vi har flere nydelige brødoppskrifter som du finner her.

Lavkarbo tomatsuppe

Lavkarbo tomatsuppe

4,80 fra 5 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 608kcal | Karbohydrater: 14,3g | Protein: 23g | Fett: 50g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 chili
  • 1 ts raspet ingefær (kan utelates)
  • 1 ss meierismør
  • 600 g hermetiske hakkede tomater
  • 2 dl vann
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts eplecidereddik (kan utelates)
  • 1 ts tørket oregano
  • Salt og pepper

Topping

Fremgangsmåte

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Rasp ingefær.
  • Varm smør i en gryte til medium temperatur. Stek sjalottløk til den er mør. Tilsett hvitløk, chili og ingefær og stek videre i et par minutter.
  • Hell over hermetiske hakkede tomater, vann, kremfløte , eplecidereddik og oregano. Kok opp og la det putre i 20 minutter.
  • Lag en jevn suppe med stavmikser eller i en blender. Juster tykkelsen ved å tilsette vann eller kremfløte. Smak til med salt og pepper.
  • Kok egg i 10 minutter til de er hardkokt. Skrell eggene og del i mindre biter.
  • Rist pinjekjernene litt i en tørr stekepanne på høy temperatur.
  • Topp suppen med kokt egg, pinjekjerner og friske urter.

Kommentar

Lavkarbo tomatsuppe passer godt sammen med et godt lavkarbo brød .

4,80 from 5 votes (5 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search