
Ja takk, meld meg på (gratis)
Omelett bakt i ovn
Omelett bakt i ovn er en enkel og god lavkarbo rett som du kan spise til både, frokost, lunsj, middag og kvelds. Du kan variere smaken ved å endre på innholdet av grønnsaker og evt. kjøtt.
Denne oppskriften gir en smaksrik og litt sterk omelett da choritzopølse gir mye smak og fordi den er tilsatt litt chili. Varier gjerne innholdet med for eksempel bacon, pølser, kjøttdeig, og prøv gjerne med andre grønnsaker som løk, champignon eller brokkoli. Prøv deg også frem med de krydderne du liker, så får du bakt omelett slik som du liker det.
Ønsker du en vegetaromelett er det bare å utelate kjøttet.
Du kan gjerne doble oppskriften og lage den i en større ildfast form. Vær da obs på at steketiden i ovnen vil kunne endre seg. Følg med underveis i steketiden.
Server gjerne omelett bakt i ovn sammen med en enkel salat og for eksempel cloud bread, som du finner oppskrift til her.
Trenger du tips til andre lavkarbo frokost, lunsj eller kveldsretter finner du flere oppskrifter her.

OPPSKRIFT PÅ OMELETT BAKT I OVNEN
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- Chorizopølse i små biter (kan utelates)
- 0,25 rød paprika i små terninger
- 1 vårløk hakket
- 4 egg
- 4 ss kaldt vann
- 2 ss creme fraiche
- 1 krm chili pulver
- 0.5 ts tørket dill
- Salt og pepper
- 75 gram ost revet
- 2 ss fetaost med chilismak
- Fersk koriander eller basilikum til topping
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader på over- og undervarme.
- Smør en brødform med olje.
- Legg kuttet paprika, vårløk og ønsket mengde choritzopølse i bunnen.
- Bland sammen egg, vann, creme fraiche og krydder. Bruk de krydderne du ønsker i den mengden du ønsker.
- Hell blandingen over grønnsakene.
- Strø ost på toppen og topp osten med fetaost og litt av oljen fra fetaosten.
- Stekes på midterste rille i 20 minutter. Stikk en kniv i omeletten før du tar den ut, for å sjekke at den er fast.
- Server gjerne omelett bakt i ovn, med en frisk salat. Pynt også gjerne med fersk koriander og/eller basilikum.