Omelett bakt i ovn

Omelett bakt i ovn er en enkel og god lavkarbo rett som du kan spise til både, frokost, lunsj, middag og kvelds. Du kan variere smaken ved å endre på innholdet av grønnsaker og evt. kjøtt. Denne oppskriften gir en smaksrik og litt sterk omelett da choritzopølse gir mye smak og fordi den er tilsatt litt chili. Varier gjerne innholdet med for eksempel bacon, pølser, kjøttdeig, og prøv gjerne med andre grønnsaker som løk, champignon eller brokkoli. Prøv deg også frem med de krydderne du liker, så får du bakt omelett slik som du liker det.

Du kan gjerne doble oppskriften og lage den i en større ildfast form. Vær da obs på at steketiden i ovnen vil kunne endre seg. Følg med underveis i steketiden.

Server gjerne omelett bakt i ovn sammen med en enkel salat og for eksempel cloud bread, som du finner oppskrift til her.

Trenger du tips til andre lavkarbo frokost, lunsj eller kveldsretter finner du flere oppskrifter her.

  • Porsjoner: 2-3
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • Choritzopølse i små biter
  • 1/4 rød paprika i små terninger
  • 1 vårløk, hakket
  • 4 egg
  • 4 ss kaldt vann
  • 2 ss creme fraiche
  • chili pulver
  • tørket dill
  • salt og pepper
  • 75 -100 gram revet ost
  • 2 ss fetaost med chilismak
  • fersk koriander eller basilikum til pynt
Fremgangsmåte
  1. Sett ovnen på 200 grader på over og undervarme.
  2. Smør en brødform med olje.
  3. Legg kuttet paprika, vårløk og ønsket mengde choritzopølse i bunnen.
  4. Bland sammen egg, vann, creme fraiche og krydder. Bruk gjerne de krydderne du ønsker i den mengden du ønsker.
  5. Hell blandingen over grønnsakene.
  6. Strø ost på toppen og topp osten med fetaost og litt av oljen fra fetaosten.
  7. Stekes på midterste rille i 20 minutter. Stikk en kniv i omeletten før du tar den ut, for å sjekke at den er fast.
  8. Server gjerne omelett bakt i ovn, med en frisk salat. Pynt også gjerne med fersk koriander og/eller basilikum.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search