Omelett bakt i ovn
Omelett bakt i ovn er en enkel og god lavkarbo rett som du kan spise til både, frokost, lunsj, middag og kvelds. Du kan variere smaken ved å endre på innholdet av grønnsaker og evt. kjøtt.
Denne oppskriften gir en smaksrik og litt sterk omelett da choritzopølse gir mye smak og fordi den er tilsatt litt chili. Varier gjerne innholdet med for eksempel bacon, pølser, kjøttdeig, og prøv gjerne med andre grønnsaker som løk, champignon eller brokkoli. Prøv deg også frem med de krydderne du liker, så får du bakt omelett slik som du liker det.
Ønsker du en vegetaromelett er det bare å utelate kjøttet.
Du kan gjerne doble oppskriften og lage den i en større ildfast form. Vær da obs på at steketiden i ovnen vil kunne endre seg. Følg med underveis i steketiden.
Server gjerne omelett bakt i ovn sammen med en enkel salat og for eksempel ostelapper, som du finner oppskrift til her.
Trenger du tips til andre lavkarbo frokost, lunsj eller kveldsretter finner du flere oppskrifter her.
Omelett bakt i ovnen med chorizo
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 30 g chorizopølse (eller baconterninger)
- 0,25 rød paprika
- 1 vårløk
- 4 egg
- 2 ss creme fraiche
- 2 ss kaldt vann
- 0,5 ts tørket dill
- 1 klype chilipulver
- Salt og pepper
- Olivenolje
- 60 g revet ost
- 2 ss fetaost
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme.
- Kuttet chorizo, paprika og vårløk i små biter.
- Pisk sammen egg, creme fraiche, vann. dill, chilipulver, salt og pepper. Rør inn chorizo, paprika og vårløk.
- Smør en liten ildfast form med olje og hell blandingen i formen. Strø over revet ost og fetaost.
- Stek midt i stekeovnen i ca. 20 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.