Lavkarbo sitrondrøm
Lavkarbo sitrondrøm er en syrlig dessert som passer for deg som er glad i smaken av sitron. Desserten har en nydelig balanse mellom det syrlige i sitronkremen, mot en knasende bunn. Her får du en kombinasjon av surt, søtt og knasende!
Det er brukt en kombinasjon av hasselnøtt og mandler i bunnen. Nøttene kan byttes med andre nøtter du liker. For å lage nøttefri bunn kan bruke pinjekjerner.
I sitronkremen er det brukt Sukrinmelis for å få lys farge på kremen, men Sukrin gold kan også brukes. I bunnen er det brukt Sukrin gold for å få en rundere smak på nøtteblandingen, men Sukrinmelis kan også brukes her.
Har du lyst å prøve en annen dessert som lages i porsjonsglass har vi også oppskrift på lavkarbo ostekake i glass, som du finner oppskrift til her.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Lavkarbo sitrondrøm
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Sitronkrem
- 1,75 dl kremfløte
- 2 eggeplommer
- 0,5 sitron, saften (evt. litt sitronskall)
- 40 g Sukrinmelis eller Sukrin gold
- 30 g meierismør
- 100 g gresk yoghurt
Nøttecrunch
- 55 g mandler
- 15 g hasselnøtt
- 20 g meierismør
- 20 g Sukrin gold eller Sukrinmelis
- 1 klype salt
- Sitronskall og mynteblader til servering
Fremgangsmåte
Sitronkrem
- Bland kremfløte, eggeplommer, sitronsaft og søtning i en kjele. Varm opp til kokepunktet og la blandingen trekke i rundt 20 minutter, til det har tyknet. Når det har konsistens som vaniljesaus er det klart. Rør inn smør og sett sausen til avkjøling i romtemperatur.
- Når sausen er avkjølt, pisk inn gresk yoghurt. Smak deg frem til rett mengde søtning. Sett sausen i kjøleskap.
- Ønsker du mer sitronsmak rører du inn litt raspet sitronskall.
Nøttecrunch
- Mal nøttene i en foodprosessor til grovt mel.
- Rist melet i en tørr stekepanne på medium/høy temperatur i et par minutter. Rør inn smør, søtning og salt. Rør rundt til smøret og søtningen har smeltet.
- Fordel nøtteblandingen i glass eller serveringsskåler. La stå til det er avkjølt.
- Fordel sitronkrem i glassene. La stå i kjøleskap i 1-2 timer slik at kremen blir fastere og smakene får satt seg.
- Topp gjerne med raspet sitronskall og mynteblader.