Lavkarbo sitrondrøm





Lavkarbo sitrondrøm

Lavkarbo sitrondrøm er en syrlig dessert som passer for deg som er glad i smaken av sitron. Desserten har en nydelig balanse mellom det syrlige i sitronkremen, mot en knasende bunn. Her får du en kombinasjon av surt, søtt og knasende!

Det er brukt en kombinasjon av hasselnøtt og mandler i bunnen. Nøttene kan byttes med andre nøtter du liker. For å lage nøttefri bunn kan bruke pinjekjerner.

Lavkarbo sitrondrøm. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo sitrondrøm. Foto: Aina Sjo.

I sitronkremen er det brukt Sukrinmelis for å få lys farge på kremen, men Sukrin gold kan også brukes. I bunnen er det brukt Sukrin gold for å få en rundere smak på nøtteblandingen, men Sukrinmelis kan også brukes her.

Har du lyst å prøve en annen dessert som lages i porsjonsglass har vi også oppskrift på lavkarbo ostekake i glass, som du finner oppskrift til her.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.

Lavkarbo sitrondrøm. Foto: Aina Sjo.

Lavkarbo sitrondrøm

4,75 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 3 hours
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 374kcal | Karbohydrater: 2,8g | Protein: 7g | Fett: 37g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Sitronkrem

  • 1,75 dl kremfløte
  • 2 eggeplommer
  • 0,5 sitron (saft, evt. litt sitronskall)
  • 40 g Sukrinmelis eller Sukrin gold
  • 30 g meierismør
  • 100 g gresk yoghurt

Nøttecrunch

Til servering

  • Sitronskall
  • Mynteblader

Fremgangsmåte

Sitronkrem

  • Bland kremfløte, eggeplommer, sitronsaft og søtning i en kjele. Varm opp blandingen på lav til medium varme til den når kokepunktet. La den småkoke i ca. 20 minutter, eller til blandingen har tyknet og har en konsistens som vaniljesaus.
  • Når blandingen har fått ønsket konsistens sil blandingen, for å få bort eventuelle klumper. Rør inn smøret og sett sausen til avkjøling i romtemperatur.
  • Når sausen er avkjølt, pisk inn gresk yoghurt. Smak til med mer søtning om ønskelig. Ønsker du en sterkere sitronsmak, kan du røre inn litt zest.
  • Sett sitronkremen i kjøleskapet for å kjøle helt ned før servering.

Nøttecrunch

  • Mal mandler og hasselnøtter i en foodprosessor til grovt mel.
  • Rist nøttemelet i en tørr stekepanne på medium til høy varme i 2-3 minutter, til det begynner å få litt farge og duft.
  • Rør inn smør, søtning og en klype salt, og fortsett å røre til smøret og søtningen har smeltet og blandingen er godt blandet. Avkjøl blandingen litt før montering.

Montering

  • Fordel nøtteblandingen i glass eller serveringsskåler. Fordel sitronkremen over nøttebunnen i glassene.
  • Sett glassene i kjøleskapet i 1-2 timer, slik at kremen blir fastere og smakene får satt seg.
  • Topp gjerne med litt raspet sitronskall og friske mynteblader før servering.

4,75 from 4 votes (4 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search