Hokkaido-gresskarsuppe med chili!
Denne suppen minner om både gulerotsuppe og søtpotetsuppe på smak. Spicy gresskarsuppe er smaksrik og har en søt og nøtteaktig smak. Sammen med ingefær og chili får denne suppen en eksotisk smak.
Det er brukt hokkaido gresskar i suppen. Hokkaido gresskar inneholder rundt 6 gram karbohydrater per 100 gram og er derfor en grønnsak man fint kan anvende i et lavkarbo kosthold.
Spicy gresskarsuppe smaker nydelig sammen med lavkarbo focaccia eller lavkarbo olivenbrød.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
LAVKARBO SPICY GRESSKARSUPPE
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Suppe
- 700 g hokkaido gresskar (700 gram tilsvarer ca. et halvt gresskar)
- 50 g meierismør evt. olje for melkefri rett
- 3 sjalottløk finhakket
- 0.5 rød chili med eller uten frø, finhakket
- 1 ts finhakket ingefær
- 1 fedd finhakket hvitløk
- 2 ss sitronsaft
- 5-7 dl vann
- 1 ss kyllingfond eller grønnsaksfond
- Salt og pepper
Toppingforslag
- 1 ss hempfrø
- 1 ss gresskarkjerner
- 1 ss svarte sesamfrø
- 1 ss hakkede valnøtter
- Salt
- Parmesan
- Tørkede urter
Fremgangsmåte
- Toppingen smaker nydelig dersom du steker den i en tørr stekepanne i noen minutter, sammen med salt. Da får du frem de gode smakene. Stek alle frøene og nøttene, ikke urter og parmesanost. Legg i en skål til suppen er ferdig.
- Skyll hokkaido gresskar. Del det i to og fjern frøene. Kutt i terningen og legg bitene i en kjele med vann som dekker gresskaret.
- Smelt smør i en stekepanne og stek sjalottløk til den blir blank. Tilsett chili, ingefær og hvitløk. Stek dette i et par minutter.
- Når gresskaret er mørt, hell av kokevannet. Tilsett den stekte løken i kjelen og kjør dette klumpfritt med en stavmikser.
- Tilsett sitronsaft og kyllingfond. Hell over vann, en og en dl slik at du har kontroll på tykkelsen.
- La suppen få et raskt oppkok, tilsett salt og pepper etter smak.
- Dryss toppingen over gresskarsuppen.