Lekker ostekake som pyntes slik du ønsker!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Har du lyst på ostekake med nydelig smak av jordbær? Vi har oppskriften til deg! Du kan selvsagt bytte jordbær med bringebær, eller andre bær, dersom du ønsker det, men da må du justere mengden søtning etter smak.
Denne kaken er laget med Finesse bakesukker som søtning. Bruk gjerne Monster tagatesse dersom du ønsker det. Tagatesse kan byttes i lik mengde som finesse bakesukker. Ønsker du å bruke for eksempel Sukrinmelis som søtning må du smake deg frem til den mengden og søtningsgraden du syntes er god.
Vår sukkerfrie ostekaken er også glutenfri og er laget med nøttebunn. Vi har brukt mandler og hasselnøtt i bunnen og syntes at denne kombinasjonen gir en god smak. Du kan bruke de nøttene du ønsker i den kombinasjonen du foretrekker. Men også her må du justere mengden søtning etter smak.
Denne kaken kan pyntes med de bærene du ønsker eller toppes med et lag jordbærgelé. Er du glad i krem kan du piske krem og sprute dette ut i et dekorativt mønster på kaken.
Vi har også oppskrift på en annerledes lavkarbo ostekake med gresskar og krydder, som smaker som en blanding mellom ostekake og krydderkake. Du finner oppskriften her. Vil du ha en mer tradisjonell ostekake med sitronsmak og gelélokk finner du en god oppskrift her.
Ønsker du flere lavkarbo kaker finner du det her.
Lavkarbo ostekake med jordbær
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Nøttebunn
- 150 g mandler
- 50 g hasselnøtt (evt. mer mandler)
- 60 g Finesse bakesukker
- 90 g smeltet meierismør
Ostekrem med jordbær
- 4 gelatinplater
- 250 g frosne jordbær
- 3 dl kremfløte
- 250 g kremost naturell
- 120 g Finesse bakesukker
- 4 ss ferskpresset sitronsaft
- Evt. friske jordbær til topping
Fremgangsmåte
Nøttebunn
- Mal mandler og hasselnøtt i en foodprosessor til fint mel.
- Rør sammen nøttemelet og søtningen før du tilsetter smeltet smør.
- Dekk bunnen av en springform (22 cm i diameter) med bakepapir. Trykk blandingen jevnt ut i formen. Sett i kjøleskap mens du lager ostekrem.
Ostekrem med jordbær
- Legg gelatinplatene i en skål med kaldt vann og la ligge i 10 minutter.
- Kok opp fryste jordbær i en kjele og la småputre i noen minutter. Skru av varmen og rør inn de myke gelatinplatene.
- Hell bærene i en blender eller foodprosessor og lag puré.
- Pisk kremfløte til det er nesten stivt. Pisk kremost, søtning og sitronsaft til myk krem i en annen bolle. Rør deretter inn den piskede kremfløten.
- Rør inn jordbærpuréen i ostekremen. Hold igjen ca. 2 ss puré dersom du ønsker å lage hjerter på toppen av kaken.
- Hell kremen over bunnen i kakeformen. For å lage hjerter på toppen av ostekremen drypper du noen dråper av den resterende jordbærpuréen over kremen og drar et tynt redskap gjennom dråpene. For eksempel en bakenål eller tuppen av en spiss kniv.
- Sett kaken i kjøleskap i minimum 4 timer.
- Pynt med friske jordbær etter ønske.
Kjempegod kake. Har laget begge ostekakene. De gjorde lykke, men ingen trodde det var lavkarbo. 😊
Kan man sløyfe sitrus? Har en heime som er veldig allergisk mot sitrus
Det går nok fint!
kan man bytte ut mandelmelet med peanøttmel? får en gjest som er allergisk mot mandler og hasselnøtter.
Det går nok fint. 😊
Veldig fornøyd med denne, byttet ut jordbær med sukkerfri gelé, det ble som vanlig ostekake. 🥰👍
Takk for tilbakemeldingen. Høres ut som en god ide. Så kjekt å høre at den ble god!