Lavkarbo scampi i tomatsaus med hvitløk og koriander, smaksrik og nydelig god gryte!
Lavkarbo scampi i tomatsaus er en rett du garantert kommer til å imponere både deg selv og dine gjester med. Sausen inneholder en god dose deilige smaker som sammen fungerer utmerket.
Vi serverte scampi i tomatsaus til gratinert blomkålpuré. Du kan også servere denne retten med for eksempel blomkålris naturell, eller blomkålris med mandler. Du kan også servere denne skalldyrgryten til lavkarbo brød med smør. Her finner du mange gode lavkarbo brødoppskrifter.
Du kan bytte tomatene med hermetisk hakkede tomater. Men vi anbefaler deg å bruke ferske tomater i denne rette, fordi dette gir en ekstra tekstur i gryten.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.
Lavkarbo scampi i tomatsaus med hvitløk, servert med gratinert blomkålpuré
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Scampi i tomatsaus med hvitløk
- 350 g rå scampi uten skall
- 1 rødløk
- 2 hvitløksfedd
- 1 chili (med eller uten frø)
- 1 ts ingefær
- 5 tomater
- 2 ss meierismør
- 0,5 lime, saften
- Salt og pepper
- 0,5 potte fersk koriander
Gratinert blomkålpuré
- 1 blomkål
- 2 ss meierismør
- 2 ss creme fraiche
- Salt og pepper
- 0,25 ts muskat
- 100 g revet ost
Fremgangsmåte
Scampi i tomatsaus med hvitløk
- Kutt rødløk i små terninger. Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Kutt tomaten i to og press ut litt av væsken som du kaster. Del tomatkjøttet i terninger.
- Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek rødløk i fem minutter før du tilsetter hvitløk, chili og ingefær. Stek i et par minutter før du rører inn tomatene og limesaft. La putre noen minutter, frem til tomaten er myk.
- Tilsett scampi og hakket koriander. Strø over salt og pepper. Legg på lokk og la putre i noen minutter. Det er klart når scampien er rosa.
Gratinert blomkålpuré
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Rens blomkål og kutt i små buketter, og stilken i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann. La koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter. Hell av vannet.
- Tilsett smør, creme fraiche, salt, pepper og muskat. Lag en jevn puré med stavmikser eller foodprosessor.
- Legg puréen i en ildfast form og strø over revet ost.
- Stek midt i ovnen til osten er gylden, ca.15 min.
Supre oppskrifter,gleder meg til å prøve
Så hyggelig tilbakemelding! Tusen takk 😀
Nydelig!