Lavkarbo minibaguetter versjon 2.0 (glutenfritt)

Lavkarbo minibaguetter med den gode brødsmaken, nå i ny og bedre versjon!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Vi blir stadig bedre på matlaging og baking og har derfor tatt oss tid til å se gjennom gamle oppskrifter for å forbedre etter dagens standard.

Lavkarbo baguetter er inspirert av vår oppskrift på lavkarbo lyse middagsrundstykker. I middagsrundstykkene har vi brukt mandelmel i kombinasjon med havrefiber. I denne oppskriften har vi endret litt på mengden og byttet mandelmel med pofiber. Dette ga to helt ulike rundstykker med ulikt utseende og smak.

Lavkarbo minibaguetter

Vår oppskrift på lavkarbo lyse middagsrundstykker har annerledes smak og konsistens, da vi i den oppskriften har brukt mandelmel. Mandelmel gir en litt søtlig smak, som passer veldig godt til supper eller andre gryter.

Begge disse oppskriftene ble til da vi eksperimenterte med den velkjente fathead-pizzadeigen. Fathead er en enkel oppskrift og disse rundstykkene er derfor enkle og raske å lage. Du trenger også få ingredienser.

Lavkarbo minibaguetter

Denne oppskriften er glutenfri, nøttefri og uten gjær. Tilsett gjerne en ts tørrgjær i deigen dersom du ønsker mer smak av gjærdeig.

Disse lavkarbo rundstykkene kan fryses og tas opp når det trengs eller oppbevares i en brødpose på kjøkkenbenken.

Sjekk gjerne ut vår samleside for brød og rundstykker, som du finner her.

Lavkarbo minibaguetter

Lavkarbo minibaguetter (glutenfritt)

4,77 fra 13 stemmer
Pin Vurdering Print Recipe
Tid: 1 hour
Antall: 1 batch (1 batch gir 6 stk.)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 200kcal | Karbohydrater: 1,8g | Protein: 13,2g | Fett: 11,1g
Allergener
Egg
Melk
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 175 g revet mozzarella
  • 4 egg
  • 2 dl varmt vann
  • 2 ts eplesidereddik
  • 80 g havrefiber
  • 35 g pofiber
  • 10 g fiberhusk (psyllium)
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 190 grader.
  • Bland mozzarella, egg, vann og eplesidereddik i en blender og kjør til en klumpfri røre. Bruk eventuelt en stavmikser.
  • Rør sammen det tørre i en bakebolle før du heller over røren fra blenderen.
  • Form minibaguetter med hendene og legg på et bakebrett med bakepapir. Skjær gjerne en rille i toppen av baguettene for et fint stekemønster og strø over litt havrefiber før steking.
    Lavkarbo minibaguetter
  • Stek midt i ovnen i ca. 35 minutter. Følg med underveis.

Kommentar

Server lavkarbo baguetter til for eksempel en god suppe, lavkarbo lasagne, eller med ditt favoritt pålegg.

Viser 10 kommentarer
  • Inger Lise
    Svar

    Går det an å bruke eggerstatning for oss som ikke tåler egg eller er det et annet lurt knep?

    • Svar

      Da er det nok best å heller finne en oppskrift uten egg. Ellers må du bare prøve deg frem. Jeg har foreløpig ikke fått til et godt brød uten egg, men du finner kanskje tips og andre oppskrifter ved å søke på nettet 🙂

  • Hilde Johansen
    Svar

    Hei. Kan jeg kutte ut bakepulver og bruke kun gjær?😊

    • Svar

      Hei, jeg vil ikke anbefale å bruke gjær som eneste hevemiddel da det fungerer dårlig i lavkarbo bakst. men du kan bruke natron i halv mengde, dersom du har det 🙂

  • Bente
    Svar

    Disse fikk jeg lyst til å prøve! Dersom man tilsetter gjær bør de vel stå å heve en stund?

    • Svar

      Hei, så kjekt at du vil teste oppskriften. Du kan gjerne forsøke å heve de litt med gjær. Men bruker du gjær må du tilsette 1 ts sukker, honning, finesse bnakesukker, yasconsirup, tagasøtt, tagatesse eller inulin for å aktivere gjæren. Gjæren «spiser» opp sukkeret, så rundstykkene vil være lavkarbo selv om du bruke litt sukker i deigen.

  • Tone Vikholt
    Svar

    5 stars
    Hittil den beste oppskriften jeg har prøvd ut for å få en brød/bakst opplevelse! Jeg lagde heller 10 rundstykker og de ble store nok til frokostrundsrykker

  • Tone Vikholt
    Svar

    Hvor lenge holder rundstykkene seg «ferske» eller bør se fryses ned.

    • Svar

      Jeg anbefaler som regel å fryse ned lavkarbo bakst fordi det holder seg oftest i maks 3 dager. Du kan muligens øke holdbarheten litt i kjøleskap 🙂

4,77 from 13 votes (12 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search