Lavkarbo proteingrøt





Lavkarbo proteingrøt, perfekt frokost for deg som ønsker å spise sunt og næringsrikt!

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Proteingrøt er laget med proteinpulver, chiafrø og foretrukket plantemelk. Vi har brukt proteinpulver med vaniljesmak, men du kan bruke akkurat det proteinpulveret du foretrekker med den smaken du liker.

Lavkarbo proteingrøt kan du spise til for eksempel frokost, lunsj eller kvelds. Du kan prøve deg frem med andre typer væske som usøtet mandemelk, kokosdrikk eller usøtet soyamelk.

Grøten topper du med din favoritt topping. Noen forslag er SukrinSirup Caramel, bær, hakkede nøtter, kanel, kakaopulver eller lakrisrotpulver.

Sjekk også ut denne oppskriften på lavkarbo chiapudding, som du finner her.

Lavkarbo proteingrøt

Vi har brukt chiafrø i oppskriften for å få en fyldig konsistens. Visste du at disse små frøene er gull for helsen? Chiafrø inneholder 30 % mer antioksidanter enn blåbær og er rik på omega-3 og fiber. Dette bidrar til god tarmfunksjon. Chiafrø trekker også til seg mer enn 10 ganger sin vekt i vann. Derfor er chiafrø en perfekt ingrediens i grøt.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo proteingrøt

Lavkarbo proteingrøt med kokosmelk

4,67 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 10 minutter
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 584kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 25g | Fett: 50g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Proteingrøt med kokosmelk

  • 2 dl kokosmelk (ikke lett)
  • 2 ss chiafrø
  • 2 ss proteinpulver med vaniljesmak

Toppingforslag

  • Bær
  • Kanel
  • Nøtter
  • SukrinSirup caramel
  • Cottage cheese

Fremgangsmåte

  • Kok alle ingrediensene, unntatt proteinpulver, i en kjele. Kokes i tre til fire minutter, til grøten tykner. Pisk inn proteinpulver mot slutten av koketiden.
  • Server i en skål med din favoritt topping!

Kommentar

Tips: Grøten smaker skikkelig godt med et par spiseskjeer cottage cheese, som røres inn i grøten rett før servering. 

4,67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search