Lavkarbo chiapudding med bringebær

Chiapudding med bringebær og friske bær, luksus frokost!

Er du usikker på hvorfor du bør spise chiafrø? Chiafrø regnes som supermat og inneholder for eksempel 30% mer antioksidanter enn blåbær.

Chiafrø er også rikere på omega-3 enn laksefilet. Spiser du to ss chiafrø får du også i deg en kalsiummengde som tilsvarer flere glass melk.

Én ss chiafrø inneholder så mye som 5 gram fiber som bidrar til å holde et jevnt blodsukkernivå. Vi håper vi klarte å overbevise deg om å spise denne supermaten.

Chiafrø i mat

Det finnes flere måte å få i seg chiafrø på. Du kan knuse frøene og bruke det i bakst, knekkebrødblanding, kornblanding, smoothie, eller lage en deilig lavkarbo chiapudding, slik vi har gjort. Dette er en nydelig lavkarbo søtsak du kan nyte til frokost, lunsj eller kveldsmåltid.

Vi har toppet denne supersunne chiapuddingen med fruktkjøtt fra pasjonsfrukt, friske bringebær og blåbær, og en liten kvast sitronmelisse.

Andre topping forslag er kokosmasse eller lavkarbo frokostblanding, som du finner oppskrift på her. Prøv også med peanøtter og lavkarbo karamellsaus. Eller finn på din helt egen versjon.

Næringsinnhold i én porsjon chiapudding, uten topping:

/  Kalorier 483 /  Karbohydrater 9.8 gram  /  Fett 43.4 gram  /  Protein 7.9  /

Lavkarbo chiapudding med bringebær

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO CHIAPUDDING MED BRINGEBÆR

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr
Antall: 1 porsjon

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Chiapudding

Toppingforslag

  • Pasjonsfrukt
  • Bær
  • Sitronmelisse

Fremgangsmåte

  • Rist kokosmelken godt før du åpner den. Bland chiafrø, kokosmelk og vanilje sukkr i en skål eller boks.
  • Sett chiapuddingen i kjøleskap og la den stå der frem til den har tyknet. Minst én time, og helst over natten.
  • Lag bringebærsaus ved å varme frosne bringebær i en kjele. Tilsett sukrinmelis etter smak. Bruk en stavmikser til å lage bringebærsaus.
  • Rør godt i chiapuddingen før du legger pudding og bringebærsaus lagvis i serveringsglass. Toppes med for eksempel pasjonsfrukt, bringebær, blåbær og sitronmelisse.
Recent Posts

Leave a Comment

Anmeldelse av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Start typing and press Enter to search