Keto-pizzabunn, som er enkel å lage!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Da vi sjekket statistikken til omhelse.no oppdaget vi at keto pizzabunn var en av våre mest besøkte oppskrifter i 2024. I den forbindelse har vi gjort noen forbedringer. For den observante er kremfløte fjernet og erstattet med mer varmt vann, mengden bakepulver er økt og mengden gjær er redusert.
Fremgangsmåten er også endret litt og deigen skal nå hvile i minst 30 minutter, slik at fibrene trekker til seg væsken og deigen blir håndterlig og lett å jobbe med. Bunnen er luftigere og lettere med disse justeringene. Vi håper du liker pizzabunnen.
Keto pizzabunnen på bildet er toppet med pizzasaus, stekt kjøttdeig, revet ost, cherrytomater og løk. Toppet med pizzakrydder og ruccolasalat etter steking.
Vi har mange ulike pizzabunnoppskrifter, for eksempel fathead med mandler, fathead med havrefiber og blomkålpizza, for å nevne noen. Denne bunnen har en mer nøytral smak, og minner om den tykke langpannepizzaen mange er vant med fra 90-tallet.
Keto pizzabunn er enkel å røre sammen også gir den et luftig og godt resultat. Oppskriften er også glutenfri.
Keto pizzabunn - grunnoppskrift
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 110 g havrefiber
- 20 g fiberhusk (psyllium)
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts tørrgjær
- 0,5 ts Finesse bakesukker (se tips under kommentar for bytte av søtning)
- 0,5 ts salt
- 3 egg
- 200 g seterrømme eller Crème Fraîche
- 2,5 dl varmt vann
- Olivenolje til pensling
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett det våte og bland godt sammen med en miksmaster eller kjøkkenmaskin.
- Samle deigen i bunnen av bollen med en slikkepott og la stå i minst 30 minutter. Slik at fibrene trekker til seg væske og deigen blir fastere.
- Kjevl deigen mellom to bakepapir. Deigen skal dekke en hel langpanne. Fjern forsiktig det øverste bakepapiret og legg over på et stekebrett.
- Prikk bunnen med en gaffel jevnt over hele flaten, slik at den ikke blåser seg opp i ovnen.
- Pensle ytterkantene med olje.
- Forstek bunnen midt i stekeovnen i 16 minutter. Den rekker ikke å bli gyllen, men bunnen skal være gjennomstekt på dette tidspunktet.
- Legg over ønsket fyll og stek pizzaen på 225 grader i 16 minutter, eller til fyllet er gyllent.
Kan denne bunnen lages melkefri?
Det har jeg ikke testet, men mulig det går fint med melkefri erstatning for seterrømme, for eksempel kokosmelk.