Fathead biffpizza





Fathead biffpizza

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Fathead biffpizza, er en sikker vinner. Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn.

Fathead pizzabunn er naturlig glutenfri og lages hovedsakelig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som pizzabunn vanligvis lages av.

Fathead biffpizza lager du enkelt. Deigen skal ikke heves og er enkel å jobbe med. Bedre blir det ikke. Det som er fint med lavkarbo pizza er at du kan tilsette den toppingen du liker best.

Denne pizzaen toppet vi med biffkjøtt, paprika, champignon, rødløk, vårløk og ost. Trenger du oppskrift til lavkarbo pizzasaus finner du det her. For ekstra smakfullt og spicy biffkjøtt kan du marinere biffstrimlene i chilimarinade i ca. 30 minutter før du legger biffen på pizzaen. Pizzaen blir god selv om du velger å ikke dette. Da kan det være lurt å salte og pepre kjøttet før du legger det over pizzaen.

Vi anbefaler fathead biffpizza sammen med hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift på her. Du kan også lage en enklere variant ved å tilsette to fedd presset hvitløk i en boks med rømme.

Da får du den klassiske hvitløksdressingen som mange foretrekker på pizzaen. Server gjerne pizzaen sammen med en enkel salat.

Fathead biffpizza

Siste oppskrifter

   

Fathead biffpizza

Lavkarbo fathead biffpizza

4.78 fra 9 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time
Antall: 2 porsjoner (2 porsjoner = 1 pizza)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 1212kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 78g | Fett: 92g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Sesamfrø
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Chilimarinade

  • 150 gram biffkjøtt strimlet
  • 0,5 rød chili finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • 1 ss ingefær finhakket
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1.5 ss sitronsaft
  • 1.5 ss sesamolje

Fathead pizzabunn

  • 50 gram philadelphia ost
  • 150 gram mozzarellaost revet
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 1 klype salt evt. annet krydder etter ønske. For eksempel pizzakrydder.

Pizzafyll og garnityr

  • Lavkarbo pizzasaus
  • 150 gram ost revet (gjerne 50/50 hvitost og cheddar)
  • 0,25 rød paprika strimlet
  • 0,25 rødløk strimlet
  • 1 champignon i skiver
  • 1 vårløk i skiver
  • 4 cherrytomater i skiver
  • Fersk basilikum til servering
  • Limebåter til servering

Fremgangsmåte

Chilimarinade

  • Start med marinering av kjøttet. Blande sammen alle ingrediensene til chilimarinaden og legger biffstrimlene i marinaden, enten i en bolle eller i en brødpose.

Fathead pizzabunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme på 1 minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar. Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  • Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Rør godt og elt til en fast deig.
  • Legg et bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller så kan du legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 220 grader, midterste rille. Stek den i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
  • Ta den ut av ovnen når den er gylden. La den hvile i 5 minutter.

Topping

  • Bre bunnen med pizzasaus. Strø over revet ost.
  • Topp osten med strimlet biffkjøtt, paprika, rødløk, skivet champignon, vårløk og cherrytomat.
  • Stekes på midterste rille til osten er gyllen, i ca. 12 – 15 minutter.
  • La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.

Kommentar

 
 

Kommentarer
  • jelena burgic
    Svar

    5 stjerner
    Best i test

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search