Fathead biffpizza

Fathead biffpizza, er en sikker vinner. Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn. Fathead pizzabunn er naturlig glutenfri og lages hovedsakelig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som pizzabunn vanligvis lages av.

Fathead biffpizza lager du enkelt. Deigen skal ikke heves og er enkel å jobbe med. Bedre blir det ikke. Det som er fint med lavkarbo pizza er at du kan tilsette den toppingen du liker best. Denne pizzaen toppet vi med biffkjøtt, paprika, champignon, rødløk, vårløk og ost. Trenger du oppskrift til lavkarbo pizzasaus finner du det her.  For ekstra smakfullt og spicy biffkjøtt kan du marinere biffstrimlene i chilimarinade i ca. 30 minutter før du legger biffen på pizzaen. Pizzaen blir god selv om du velger å ikke dette. Da kan det være lurt å salte og pepre kjøttet før du legger det over pizzaen.

Vi anbefaler fathead biffpizza sammen med hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift på her. Du kan også lage en enklere variant ved å tilsette to fedd presset hvitløk i en boks med rømme. Da får du den klassiske hvitløksdressingen som mange foretrekker på pizzaen. Server gjerne pizzaen sammen med en enkel salat.

  • Pers: 2-3
  • Tid: 60 min
  • Nivå: Lett

Fathead pizzabunn

  • 75 gram (3 ss) Philadelphia ost
  • 3.5 dl (150 gram) revet ost (du kan velge mellom mozzarella, norvegia eller Jarlsberg)
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 1 klype salt, evt. annet krydder etter ønske. For eksempel pizzakrydder.

Pizzafyll og garnityr

  • Pizzasaus, som du finner oppskrift til her
  • 100 gram revet ost (gjerne 50/50 hvitost og cheddar)
  • 150 gram biffkjøtt i strimler. Dersom du ønsker å marinere kjøttet er denne chilimarinaden veldig god:
    • 1/2 rød chili, finhakket
    • 1 fedd hvitløk, finhakket
    • 1.5 ss finhakket ingefær
    • 2 ss sesamfrø
    • 2 ss glutenfri soyasaus
    • 1.5 ss sitronsaft
    • 1.5 ss sesamolje
  • 1/4 strimlet rød paprika
  • 1/4 strimlet rødløk
  • 1 champignon i skiver
  • 1 vårløk i skiver
  • 3-4 cherrytomat i skiver
  • Fersk basilikum
  • Limebåter

Fathead pizzabunn

  • 75 gram (3 ss) Philadelphia ost
  • 3.5 dl (150 gram) revet ost (du kan velge mellom mozzarella, norvegia eller Jarlsberg)
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel
  • 1 klype salt, evt. annet krydder etter ønske. For eksempel pizzakrydder.

Pizzafyll og garnityr

  • Pizzasaus, som du finner oppskrift til her
  • 100 gram revet ost (gjerne 50/50 hvitost og cheddar)
  • 150 gram biffkjøtt i strimler. Dersom du ønsker å marinere kjøttet er denne chilimarinaden veldig god:
    • 1/5 rød chili, finhakket
    • 1 fedd hvitløk, finhakket
    • 1.5 ss finhakket ingefær
    • 2 ss sesamfrø
    • 2 ss glutenfri soyasaus
    • 1.5 ss sitronsaft
    • 1.5 ss sesamolje
  • 1/4 strimlet rød paprika
  • 1/4 strimlet rødløk
  • 1 champignon i skiver
  • 1 vårløk i skiver
  • 3-4 cherrytomat i skiver
  • Fersk basilikum
  • Limebåter

Fathead pizzabunn og topping

  1. Dersom du ønsker å marinere biffstrimlene begynner du å blande sammen alle ingrediensene til chilimarinaden og legger biffstrimlene i marinaden, enten i en bolle eller i en brødpose. La kjøttet marineres mens du lager bunnen.
  2. Sett ovnen på over og undervarme på 220 grader.
  3. Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  4. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme på 1 minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  5. Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  6. Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Rør godt, gjerne med en miksmaster med spiralender. Bland til en fast deig.
  7. Legg ett bakepapir på ett stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller så kan du legge ett bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig bakepapiret når du har fått en jevn og tynn bunn.
  8. Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 220 grader, midterste rille. Stek den i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
  9. Ta den ut av ovnen når den er gylden. La den hvile i 5 minutter før du sprer over pizzasaus. Her er oppskrift til lavkarbo pizzasaus.
  10. Strø over ett tynt lag med ost, og spar mesteparten av osten til toppen.
  11. Strø over strimlet biffkjøtt, paprika, rødløk, skivet champignon, vårløk og cherrytomat. Strø over resten av osten.
  12. Stekes på midterste rille til osten er gyllen, i ca. 12 – 15 minutter.
  13. La den hvile i noen minutter før du skjærer i den.
  14. Spre over fersk basilikum rett før servering og server limebåter ved siden av. Server gjerne lavkarbo biffpizza med en god dressing og en enkel salat.
Fathead biffpizza

Fathead biffpizza

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search