Bringebærsaus uten sukker
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo bringebærsaus passer godt til lavkarbo riskrem med cottage cheese. Sausen kan også brukes som topping på yoghurt, eller i en smoothie eller på en smoothie bowl.
Heller du sausen på en lukket beholder er den holdbar i 3-5 dager i kjøleskap. Men frys den gjerne ned for lengre holdbarhet.
Vi har brukt litt bringebæreddik i sausen og synes dette gir en god og syrlig smak. Du kan også bruke balsamicoeddik. Smak deg frem og begynn med noen få dråper.
I lavkarbo bringebærsaus har vi brukt Sukkr gull som søtning. Dette kan erstattes av Sukrin gold eller en annen type søtning du foretrekker.
Sjekk også ut vår oppskrift på lavkarbo kirsebærsaus.
Ønsker du mer inspirasjon til gode og blodsukkervennlige desserter? Du finner mange gode lavkarbo dessert-oppskrifter her.
Lavkarbo bringebærsaus
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 300 g frosne bringebær
- 90 g Sukkr Gull
- 1 ts bringebæreddik eller sitronsaft (kan utelates)
Fremgangsmåte
- Varm fryste bringebær og søtning opp til kokepunktet i en kjele. La det småputre i et par minutter.
- Lag en jevn saus i en foodprosessor eller bruk en stavmikser.
- Hell sausen gjennom en sil, slik at frøene fjernes. Bruk en slikkepott til å presse all saften gjennom silen.
- Smak til med bringebæreddik/sitronsaft og evt. mer søtning etter ønske.
- Oppbevar i en lukket beholder i kjøleskap eller frys sausen til en annen anledning. Holdbar i kjøleskap i 3-5 dager.