Kinesisk lavkarbo innbakt kylling i sursøt saus
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo innbakt kylling i sursøt saus er en nydelig lavkarbo middag som smaker like godt som den du får servert på kina restaurant. Du kommer ikke til å merke at dette er en sukkerfri sursøt saus. Grønnsakene er sprø, kyllingen er både saftig og sprø og sammen med denne sausen får du en nydelig kinesisk middag.
Lavkarbo innbakt kylling med sursøt saus er sukkerfri, glutenfri, nøttefri og laktosefri.
Hva er kyllingen panert med?
Det er brukt proteinpulver i paneringen. Du kan enten bruke isolate protein eller myseprotein. Isolate protein inneholder 0 gram karbohydrater. Myseprotein inneholder rundt 3-4 gram karbohydrater per 100 gram. Begge er regnet som lavkarbo.
Det er veldig viktig at du velger proteinpulver uten smak, altså naturell. Vi vil ikke ha kylling med smak av jordbær, banan eller sjokolade.
Det er også mulig å bruke havrefiber til panering. Fyll en skål med havrefiber og salt og følg ellers oppskriften som anvist. Begynn med litt i en skål og fyll på etter behov.
Dersom du ønsker å panere kyllingen med mandelmel, finner du oppskrift til kyllingnuggets her.
Hvilke søtning brukte vi i vår sukkerfrie sursøte saus?
Begynn med sausen, slik at den får kokt en god stund. Dersom du ønsker en tykkere saus kan du tilsette 1 ts xanthan gum og øke mengden vann med 0.5 dl. Dette er ikke nødvendig, dersom du har tålmodighet.
Sukrin melis kan i enkelte retter gi en kjølig metallsmak. Selv om det brukes en stor mengde sukrin melis i denne sausen vil du ikke få denne karakteristiske sukrin smaken, og det er nok på grunn av kombinasjonen av sukrin melis og eddik.
Les gjennom hele oppskriften før du setter i gang. Slik at du kan forberede de ulike stegene godt.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her.
Lavkarbo innbakt kylling i sursøt saus
Pin Vurdering Print RecipeNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Sursøt saus
- 25 g eplesidereddik
- 60 g Sukrinmelis
- 60 g ketchup uten sukker
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 1.75 dl vann
- 1 ts glutenfri soyasaus
Kylling
- 400 g kyllingfilet
- 2 egg
- 50 g proteinpulver naturell (isolate eller myseprotein)
- 1 ts salt
- Olje til steking
Wok
- 0,5 gul løk
- 0,25 rød paprika
- 0,25 gul paprika
- 0,25 grønn paprika
- 75 g vannkastanje skivet
- 75 g bambusskudd
Til servering
- Blomkålris
Fremgangsmåte
- Begynn med sausen, slik at den får god tid til å tykne mens du lager det andre. Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele. Varm opp og la dette småputre mens du rører med jevne mellomrom. Sausen vil tykne etter ca. 15-20 minutter.
- Kutt grønnsakene i litt store biter.
- Pisk eggene i en skål. Bland proteinpulver og salt i en annen skål. Skjær kyllingen i medium store biter. Dersom bitene er veldig små vil stekeprosessen ta veldig lang tid.
- Varm nøytral olje i en stekepanne, til medium varme. Oljen skal rekke ca. 1 cm opp på kanten av stekepannen.
- Dypp kyllingbiten først i skålen med proteinpulver, så i egg og så tilbake i proteinpulveret før du legger den i stekepannen med olje.
- Gjenta prosessen med alle kyllingbitene.
- Bruk en stekepinsett og snu kyllingen og ta den ut av oljen når den er gjennomstekt og har fått en fin gylden fargen. Ikke stek de for lenge, da kyllingen kan bli tørr. Stek i puljer.
- Legg kyllingen i en skål med tørkepapir i bunnen når den er ferdig stekt, slik at oljen renner vekk.
- Når alle er stekt fjerner du mesteparten av oljen fra stekepannen før du heller over grønnsakene. Stek grønnsakene på medium temperatur i noen minutter.
- Hell over sausen og vend inn kyllingen og la dette stekes i et par minutter.