Fathead pizza – Thai chicken
Fathead pizza smaker helt nydelig! Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn. Fathead pizzabunn er naturlig glutenfri og lages hovedsaklig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som pizzabunn vanligvis lages av.
Fathead pizza lager du enkelt. Deigen skal ikke heves og er enkel å jobbe med. Bedre blir det ikke.
Det som er fint med lavkarbo pizza er at du kan tilsette den toppingen du liker best. Vi vil gjerne anbefale at dere prøver denne asiatiske vrien på pizzaen. Vi har blant annet brukt marinert kylling, cashewnøtter, koriander og lime for å gi deg en nydelig smaksopplevelse.
Vi anbefaler denne pizzaen sammen med hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift på her. Du kan også lage en enklere variant ved å tilsette 1-2 fedd presset hvitløk i en boks med rømme. Da får du den klassiske hvitløksdressingen som mange foretrekker på pizzaen. Server gjerne pizzaen sammen med en enkel salat.
Vil du ha oppskrift til andre lavkarbo pizzaer, finner du det her.
Fathead pizza - thai chichen
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kyllingmarinade
- 200 g strimlet kyllingfilet
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts raspet ingefær
- 1 ss karri
- 2 ss sesamolje
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss sitronsaft
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
Fathead pizzabunn
Pizzafyll
- Lavkarbo pizzasaus
- 150 g revet ost
- 0,25 paprika
- 0,25 rødløk
- 3 champignon
Topping
- Cashewnøtter eller peanøtter
- Fersk basilikum eller koriander
- Limebåter
Fremgangsmåte
Kyllingmarinade
- Finhakk hvitløk og rasp ingefær.
- Blande sammen alle ingrediensene til marinaden i en brødpose og legger strimlet kyllingfilet i marinaden. Legg i kjøleskap og la ligger frem til bunnen er klar.
Fathead pizzabunn
- Lag bunnen som anvist i oppskriften.
Pizzafyll
- Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Smør bunnen med pizzasaus. Strø over revet ost.
- Kutt grønnsaker og sopp i skiver og strimler og legg over osten. Legg deretter marinerte kyllingstrimler jevnt utover.
- Stek midt i stekeovnen i 12–15 minutter, til osten er gyllen.
- La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.
- Server med cashewnøtter eller peanøtter, fersk basilikum eller koriander og limebåter.