Fathead pizza – Serranoskinke

Fathead pizza med Serranoskinke

Klassiske digg fathead pizza! Pizza er en rett som forbindes med noe usunt som man ikke bør spise for ofte. Men denne pizzaen er langt i fra usunn. Fathead pizzabunn er naturlig glutenfri og lages hovedsaklig av ost, egg og mandelmel. Disse ingrediensene er langt mer næringsrik enn hvetemel, som pizzabunn vanligvis lages av.

Fathead pizza lager du enkelt. Deigen skal ikke heves og er enkel å jobbe med. Bedre blir det ikke. Det som er fint med lavkarbo pizza er at du kan tilsette den toppingen du liker best. Denne pizzaen toppet vi med serranoskinke, blåmuggost og pinjekjerner. Nam! Fathead pizzaen som er avbildet er en minipizza, hvor vi delte deigen i denne oppskriften i to.

Vi anbefaler denne pizzaen sammen med hjemmelaget dressing, som du finner oppskrift på her. Du kan også lage en enklere variant ved å tilsette 1-2 fedd presset hvitløk i en boks med rømme. Da får du den klassiske hvitløksdressingen som mange foretrekker på pizzaen. Server gjerne pizzaen sammen med en enkel salat.

Fathead pizza
Lavkarbo pizzasaus

OPPSKRIFT PÅ FATHEAD PIZZA – SERRANOSKINKE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 1 hr
Antall: 2 porsjoner (2 porsjoner tilsvarer 1 pizza, nok til to personer)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 1258kcal | Karbohydrater: 13g | Protein: 72g | Fett: 99g
Allergener
Egg
Melk
Nøtter
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Fathead pizzabunn

  • 75 gram philadelphia ost
  • 150 gram mozzarella ost
  • 1 egg
  • 2 dl mandelmel (ikke fettredusert)
  • 0.5 ts salt

Pizzafyll

  • Lavkarbo pizzasaus
  • 150 gram revet ost
  • 50 gram blåmuggost
  • 0.25 rød paprika
  • 0.25 gul paprika
  • 0.25 rødløk
  • 1 champignon
  • 2 ss pinjekjerner
  • 50-100 gram serranoskinke
  • Fersk basilikum

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Philadelphia ost og revet ost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  • Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme på 1 minutt i mikro. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  • Bruker du kjele blander du osten og varmer den opp på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  • Bruk en bakebolle, tilsett egg, mandelmel, krydder og den flytende osteblandingen. Bland til en fast deig.
  • Legg et bakepapir på et stekebrett. Bre deigen utover brettet. Du kan enten bruke hendene og klappe den flat eller så kan du legge et bakepapir over deigen og kjevle den ut mellom to bakepapir. Fjern forsiktig.
  • Stikk noen hull i bunnen med en gaffel før du setter den inn i ovnen på 220 grader, midterste rille. Stek den i ca. 8-10 minutter. Følg med underveis.
  • Ta den ut av ovnen når den er gylden. La den hvile i 5 minutter før du smører pizzasaus på bunnen.
  • Strø over revet ost. Legg over strimlet paprika, rødløk og skivet champignon. Legg blåmuggost i kladder på toppen og strø over pinjekjerner.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search