Gratinert kylling i spicy karrisaus
Vi hadde veldig lyst å dele en av våre favoritter fra den nye Ketokokeboken med deg. Så her kommer den:
Gratinert kylling i spicy karrisaus tror vi faller i smak hos både store og små. Gratengen er komplett som den er, men server den gjerne med tilbehør. For eksempel en enkel salat, blomkålris, sellerirotpuré eller blomkålpuré.
Ketokokeboken er ikke bare for deg som vil spise ketogent. Oppskriftene passer for alle, enten du spiser ketogent, lavkarbo, smart-karbo eller høy-karbo. Boken er spesielt for deg som lager mat til hele familien, men som ønsker sunnere familiefavoritter som er enkel å lage.
Eller for deg som har forsøkt en livsstilsendring før, men som ikke har fått det til fordi du må lage «vanlig» mat til familien og noe annet til deg. Det skal du få slippe nå!
Vi ser etter mange års arbeid med omhelse.no at keto og lavkarbo er blitt mer normalisert og at det er mer allmenkjent at man får store helsefordeler ved å spise mindre sukker og raffinerte karbohydrater.
Har du allerede kjøpt Ketokokeboken?
Gi oss gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet under og fortell oss hva du synes om boken!
Bon appétit!
Gratinert kylling i spicy karrisaus (fra Ketokokeboken)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Karrisaus
- 3 dl kremfløte
- 125 g Tine kremost med afrikansk paprika
- 5 ss ketchup uten sukker
- 1 ss karri
- 1 ts paprikapulver
- 1-2 ts sambal oelek (kan erstattes av ønsket mengde finhakket chili)
- Salt og pepper
Grateng
- 400 g lårfilet av kylling
- 150 g champignon
- 1 rødløk
- 1 gul paprika
- Meierismør eller olje til steking
- 150 g revet ost
Forslag til enkel sidesalat
- Ruccola
- Cherrytomater
- Agurk
- Balsamicoeddik
- Olivenolje
- Flaksalt
- Valgfrie frø, kjerner eller nøtter
Fremgangsmåte
Karrisaus
- Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La putre i ca. 10 minutter. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper.
Grateng
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Kutt lårfilet av kylling i strimler. Kutt champignon, rødløk og paprika i skiver og strimler.
- Varm stekefett i en stekepanne til medium temperatur og stek kyllingfileten i biter til de får stekeskorpe. Krydre med salt og pepper. Legg kyllingbitene i en ildfast form.
- Stek grønnsakene i samme stekepanne i ca. 5 minutter og tilsett mer stekefett etter behov.
- Legg grønnsakene i formen. Hell over sausen og topp med revet ost.
- Stek på midterste rille i ovnen i 20–25 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
- La gratengen hvile i minst fem minutter før servering og server med enkel salat eller annet foretrukket tilbehør.
Denne var utrolig god. Brukte litt mindre karri jeg da. Tok en bs i stede.
Helt super, masse gode smaker 😊
Tusen takk for veldig god tilbakemelding! 🙂
Falt godt i smak hos voksne og ungdommer her😊👌
Så kjekt å høre! Tusen takk 🙂
Helt fantastisk god! 😮💨👌🏻 Ungene spiste den med ris til, og de likte dem også veldig godt. Denne blir definitivt fast inventar på middagsplanen fremover! Tusen takk 🙌🏻
Det var skikkelig kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂
Første måltidet jeg lagde fra ketokokeboken ble gratinert Kylling i spicy karrisaus. Nydelig. Jeg leser og lærer noe nytt stadig. Masse nye retter som jeg gleder meg til å ta fatt i. Tusen takk til dere som hjelper en del av oss å minske vondtene.
Såå kjekt at du likte boken! Tusen takk for tilbakemeldingen 😀
Laget mye godt fra dere ,denne var intet unntak, held nydelig 🤩
Tuusen takk for strålende tilbakemelding 😀