Lavkarbo blåbærostekake i glass





Nyydelig blåbærostekake i porsjonsglass!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo blåbærostekake i glass er en perfekt sommerdessert når blåbærene bugner i skogen. Blåbær er i sesong i juli og august, og bruksområdene er mange. Du kan enten spise bærene rett fra busken eller lager et nydelig bakverk med disse supersunne bærene.

Sjekk for eksempel vår deilige lavkarbo blåbærpai, som du finner oppskrift til her.

Blåbær er en kilde til vitamin E, vitamin C og folat. I tillegg har blåbær et høyt innhold av kostfiber, og regnes som supermat på grunn av det høye innholdet av antioksidanter.

Lavkarbo blåbærostekake

I bunnen har vi brukt en kombinasjon av pekannøtt og mandelmel. Du kan bruke de nøttene du foretrekker. Prøv for eksempel med valnøtter, hasselnøtt eller salte peanøtter. Det blir garantert godt uansett hvilke nøtt du velger.

Vi har brukt Bakesukkr som søtning i denne desserten. Denne søtningen gir naturlig søtsmak og ingen dårlig ettersmak, slik som erytritol kan gi i store mengder. Du kan bruke den søtningen du foretrekker.

Lavkarbo blåbærostekake er toppet med spiselig blå kornblomst.

Prøv også vår sommerlige oppskrift på lavkarbo ostekake i glass med jordbærsaus, som du finner her.

Vil du ha oppskrift på andre sommerlige oppskrifter finner du mange gode eksempler her.

Lavkarbo blåbærostekake
Lavkarbo blåbærostekake

Lavkarbo blåbærostekake i glass

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 4 glass

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 483kcal | Karbohydrater: 5,8g | Protein: 7g | Fett: 47g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Nøttebunn

Blåbærkrem

  • 0,5 sitron, saft og zest (det ytterste gule skallet)
  • 2,5 dl kremfløte
  • 100 g Philadelphia ost
  • 40 g Finesse bakesukker
  • 70 g blåbær

Fremgangsmåte

Nøttebunn

  • Hakk pekannøtt med en kniv til grovt mel eller bruk en foodprosessor.
  • Rist hakkede pekannøtter og mandelmel i en tørr stekepanne på medium temperatur i 2-3 minutter. Dette vil gi en dypere smak. Rør jevnlig slik at det ikke brenner seg.
  • Rør inn de øvrige ingrediensene. Fortsett å røre til alt er godt blandet og du får en klebrig masse.
  • Press nøtteblandingen jevnt ned i bunnen av små glass eller dessertskåler. Sett glassene i kjøleskapet mens du lager blåbærkremen, slik at bunnen får satt seg.

Blåbærkrem

  • Vask sitronen før du rasper av zest og presser ut saften.
  • Ha alle ingrediensene til blåbærkrem, unntatt blåbær, i en bolle. Pisk blandingen til den blir til en fast og luftig krem.
  • Vend inn blåbær, men spar noen bær til topping. Smak til med mer søtning etter ønske.
  • Fordel kremen over nøttebunnen i glassene og topp med blåbær.

Viser 4 kommentarer
  • Christina Johansson
    Svar

    Men jag kan ikke si att nøttesmeten blev fast?
    Den kjenns mera som smulpaj

    • omhelse.no
      Svar

      Hei. Bunnen blir ikke fast som bunnen i en ostekake. Denne skal være mer smuldrete 🙂

  • Mia
    Svar

    5 stars
    Blåbærostekaken var helt nydelig❤ den blir garantert laget igjen🌸

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search