Lavkarbo blomkålpizza med digg vegetartopping!
Synes du lavkarbo blomkålpizza høres rart ut? Da anbefaler vi deg å teste denne pizzaen og vi garanterer for overbevisning.
Bunnen er langt mer næringsrik enn en ordinær pizzabunn laget med hvetemel. Blomkål inneholder 2,3 gram karbohydrater som betyr at hele bunnen inneholder svært få karbohydrater. Med denne oppskriften får du en liten langpannepizza som er nok til 2 sultne personer.
Pizzaen regnes derfor som keto-pizza, fordi du garantert holder deg i ketose etter å ha spist denne bunnen.
Vi liker å vise for våre lesere at lavkarbo ikke betyr at man trenger å spise kjøtt til alle måltider. Denne pizzaen er skikkelig mektig, helt uten å inneholder kjøtt. I vår ukemeny har vi vegetarmat hver torsdag. Ønsker du å få tilsendt vår ukemeny på mail hver søndag kan du melde deg på vårt nyhetsbrev her.
Denne keto blomkålpizzaen er glutenfri og nøttefri.
Vil du lage tradisjonell fathead-bunn med mandelmel, finner du oppskrift til det her. Vi har mange andre lavkarbo pizzavarianter, som du finner her.
Lavkarbo blomkålpizza (vegetar)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Pizzabunn
- 300 g blomkål (300 g tilsvare ca. én blomkål)
- 2 egg
- 200 g revet mozzarella
- 1 ts salt
- 1 ts tørket timian (kan utelates)
Vegetartopping
- Lavkarbo pizzasaus
- 125 g revet ost
- Paprika
- Rødløk
- Purre
- Champignon
- Pinjekjerner
- Soltørket tomat
- Pizzakrydder eller friske urter
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 250 grader.
- Rens blomkålen og rasp den med et rivjern eller lag blomkålris i en foodprosessor.
- Bland blomkålris, egg, mozzarella, salt og timian i en bolle. Legg bakepapir på et bakebrett og fordel deigen jevn på brettet.
- Stek på midterste rille i ovnen i 15 min. Du kan gjerne åpne døren to ganger underveis i steketiden, for å slippe ut damp.
- La pizzabunnen hvile i ca. 5 min før du smører den med pizzasaus. Skru ned temperaturen i ovnen til 220 grader.
- Legg over revet ost og topp med kuttede grønnsaker.
- Stek på midterste rille i ovnen i 10–12 min, til osten er gylden.
- La pizzaen hvile i noen minutter før den serveres.
Denne er supergod! Jeg varierer den gjerne litt ut fra hva jeg har i kjøleskapet. I dag ble det noen chorizoskiver, sammen med squash, vårløk og aubergine som jeg forstekte litt. Veldig godt 😊
Lavkarbo blomkålpizza med vegetartopping har jeg laget flere ganger. Den er så god, faktisk bedre enn pizza med bl.a. kjøtt, skinke eller annet fyll. Skal jeg lage pizza, så lager jeg kun denne. Anbefales på det varmeste.
Denne pizzaen var fantastisk. Ingen i familien reagerte på at denne var lavkarbo og uten kjøtt. Den smakte heller ikke blomkål i det hele tatt. Tusen takk for en kjempegod oppskrift!
Takk for tilbakemeldingen. Så bra at den falt i smak!