Lavkarbo bløtkake med vaniljekrem og bær





Tradisjonell bløtkake – uten tilsatt sukker, med den samme gode smaken!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Vi har eksperimentert med ulike fremgangsmåter for å få et saftig sukkerbrød uten tilsatt sukker. Vi har landet på en oppskrift som er både glutenfri og nøttefri.

Du finner oppskrift på lavkarbo sukkerbrød her.

Lavkarbo bløtkake

Det er mange måter å sette sammen en bløtkake. Vi har valgt den samme vaniljekremen vi har brukt til vår lavkarbo pavlovla i denne oppskriften. Andre alternativer er pisket kremfløte med litt søtning og eventuelt med noen bringebær for rosa krem.

Smør gjerne bunnen med sukkerfritt syltetøy eller rør sammen bær med litt søtning og smør bunnen med dette.

Smør kaken med krem og bruk gjerne en sprøytepose for dekorative mønstre på kaken. Du kan friske kaken opp med de bærene du liker.

Lavkarbo bløtkake

Se også vår oppskrift på 1-2-3 bløtkake for inspirasjon til hvordan kaken kan pyntes.

Lavkarbo bløtkake

Lavkarbo bløtkake med vaniljekrem og bær

4,78 fra 9 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 time 30 minutter
Antall: 1 kake (1 kake gir 12 kakestykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 339kcal | Karbohydrater: 2,5g | Protein: 7g | Fett: 30g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Sukkerbrød

Vaniljekrem

  • 3 eggeplommer
  • 2,5 dl kremfløte
  • 40 g Finesse bakesukker
  • 0,25 ts vaniljepulver

Krem og topping

Fremgangsmåte

  • Lag sukkerbrød som anvist i oppskriften. Avkjøl kaken før du deler den i to på langs. Legg den ene bunnen på et kakefat. Dynk den gjerne med litt sukkerfri saft, plantemelk eller fløte.
  • Bland alle ingrediensene til vaniljekremen i en kjele. Kok opp under stadig omrøring. Hold temperaturen slik at det så vidt bobler. Rør helt til du får en tykk konsistens. Dette tar ca. 20 minutter. Avkjøl kremen i kjøleskapet.
  • Pisk kremfløte og søtning til fast krem. Bland inn et par spiseskjeer pisket krem i vaniljekremen.
  • Smør kakebunnen med vaniljekremen. Legg over den andre bunnen.
  • Smør kaken med krem før du danderer med valgfrie bær.

 

Viser 2 kommentarer
  • Helle Berglund
    Svar

    Hei. Den ser god ut. Hva er vaniljepulver? Ser ikke at noen jeg handler hos har det.
    Mvh Helle.

    • Svar

      Hei, du kan bruke noen dråper vaniljeessens eller økologisk vaniljepulver som selges på meny eller i helsekost 🙂 Helios har en boks med vaniljepulver som er veldig god.

4,78 from 9 votes (9 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search