Fritert dumplings, OMG det er så godt!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Dumplings er typisk gatemat i Asia og en super rett å servere som en rett på tapasbordet. Dette er fingermat av god kvalitet. Du kan krydre fyllet slik som du foretrekker og bruke de grønnsakene du liker. I denne oppskriften har vi valgt ut de råvarene vi foretrekker som vi syntes passer godt i denne retten.
Dette skal være et smaksrik måltid, vi er derfor generøse med de gode smaksforsterkerne i denne retten.
Dumplings kan dampes eller friteres. Vi har valgt den metoden som gir deigen en skikkelig god smak og sprø overflate.
Vi har brukt lavkarbo sursøt korianderdipp til dumplingsene som er avbildet i denne oppskriften. Vi har også en god oppskrift på lavkarbo sursøt chilisaus som også passer godt til denne retten.
Med denne grunndeigen har vi også laget lavkarbo vårruller og lavkarbo piroger.
Vil du ha inspirasjon til andre gode lavkarbo middager finner du mange oppskrifter her.
Lavkarbo friterte dumplings
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 lavkarbo grunndeig
- Frityrolje
Dumplingsfyll
- 400 g kjøttdeig
- 1 sjalottløk finhakket
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 1 ss ingefær raspet
- 1-2 ts Chinese five spice (Fennikel, stjerneanis, kanel, szechuanpepper og nellik) krydre etter smak
- 150 g bønnespirer
- 3 ss glutenfri soyasaus
- 1 ts riseddik
- 1 ts fish sauce
- 1 neve fersk koriander finhakket
Bakte grønnsaker
- 0.5 gul paprika strimlet
- 2 champignon skivet
- 3 knaskegulrøtter strimlet
- 0.25 brokkoli buketter
- 0.5 chili finhakket
- 1-2 ts Chinese five spice (Fennikel, stjerneanis, kanel, szechuanpepper og nellik) krydre etter smak
- Olje til steking
- Salt og pepper
- SukrinSirup gold
- Fersk koriander til servering
- Valgfri dipp se oppskrift i kommentar
Fremgangsmåte
Dumplings
- Stek kjøttdeig sammen med sjalottløk, hvitløk, ingefær og Chinese five spice. Tilsett bønnespirer når kjøttdeigen er gjennomstekt. Fres dette sammen i et par minutter før du tilsetter soyasaus, riseddik og fish sauce. La dette trekke i pannen i et par minutter. Strø over hakket koriander og rør dette inn. Skru av varmen på platen og avkjøl fyllet slik at det ikke er glovarmt når det skal pakkes i deigen.
- Lag deigen som anvist i oppskriften og husk at det er viktig at den får hvile i angitt tid.
- Kjevle deigen mellom to bakepapir. Kjevles jevn og flat. Bruk en rundt form, en skål eller et glass, trykk ut sirkler i deigen.
- Legg dumplingfyll i midten av sirkelen før du bretter sammen deigen. Trykk endene sammen. Sørg for å ikke bruke så mye fyll at du ikke klarer å brette de sammen. Vann fungerer som lim, dersom de sprekker opp.
- Du vil antakeligvis har fyll igjen etter at all deigen er brukt opp. Fyllet varmes opp og serveres sammen med det andre.
- Fyll en kjele halvfull med frityrolje. Varm oljen opp til medium temperatur før du friterer et par dumplings av gangen. Snu de underveis. De er ferdig når de er gylden.
- Legg tørkepapir på et fat og legg ferdig fritert dumplings på papiret, slik at overflødig fett renner av.
Bakte grønnsaker
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Fres alle ingrediensene unntatt sukrinsirup gold og koriander i olje i en stekepanne. Stekes i et par minutter før du legger grønnsakene over i en langpanne. Sirkle over sukrinsirup gold.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 15 - 20 minutter. Se etter underveis og ta de ut når du syntes de er klar.
- Server lavkarbo dumplings med bakte grønnsaker, frisk koriander og en digg dipp av eget ønsker.