Lavkarbo grønn curry fiskesuppe

Smaksrik og fyldig grønn curry fiskesuppe

Lavkarbo grønn curry fiskesuppe er en skikkelig smaksrik og fyldig suppe, som gir god metthetsfølelse.

Denne suppen er inspirert fra det asiatiske kjøkken, med smaker som grønn curry, ingefær og kokosmelk. Kombinert med bønnespirer, bambusskudd, mini-mais og vannkastanjer får du en skikkelig smaks-bombe.

Grønn curry paste gir denne suppen litt ekstra spice, slik at den blir medium sterk. Du kan enkelt regulere styrken på suppen ved å tilsette mer eller mindre grønn curry.

Har du ferske urter for hånd, er det nydelig å strø over for eksempel timian, koriander eller basilikum. Vi syntes koriander, limesaft og ferske reker smaker best som topping på denne suppen.

For å buke opp resten av innholdet i hermetikkboksene, kan du for eksempel lage lavkarbo biff Szechuan eller lavkarbo kinesisk kylling i karri neste dag. Disse rettene inneholder mange av de samme grønnsakene.

Grønnsakene du finner i ingredienslisten er bare forslag og kan fint varieres. Bruk gjerne mer av det du liker mest og dropp det du ikke er så begeistret for.

Vær også obs på at i vannkastanje-nøtt varierer innholdet av karbohydrater ut ifra hvilke merke du velger. Vi har brukt Eldorado sin, som har 3.9 gram karbohydrater per 100 gram.

Lavkarbo grønn curry fiskesuppe er både glutenfri og laktosefri.

Suppen smaker også nydelig til lavkarbo brød. Vi har flere ulike brødsorter, som olivenbrød, kneippbrød, focaccia, med flere. Du finner våre brødoppskrifter her.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo grønn curry fiskesuppe

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO GRØNN CURRY FISKESUPPE

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 30 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 394kcal | Karbohydrater: 5g | Protein: 28g | Fett: 28g
Allergener
Fisk
Selleri
Skalldyr
Soya

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 500 gram fisk i terninger (gjerne miks av ulike typer)
  • Nøytral olje til steking
  • 3 sjalottløk finhakket
  • 1 ts ingefær finhakket
  • 1 stilk stangselleri i terninger
  • 2 ss grønn curry paste
  • 6 dl fullfett kokosmelk
  • 1 ss fish sauce (kan utelates)
  • 1 ss riseddik (eller annen klar eddik)
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 0,5 lime saften
  • 1 ss fiskefond (evt. grønnsaksbuljong)
  • 3 dl vann
  • 60 gram bambusskudd
  • 60 gram bønnespirer
  • 60 gram minimais
  • 60 gram vannkastanje

Garnityr

  • Fersk koriander
  • Limebåter
  • Ferske reker

FREMGANGSMÅTE

  • Varm olje i en kjele og tilsett sjalottløk. Stek løken gylden i et par minutter under stadig røring, før du tilsetter ingefær og stangselleri. La dette surre i pannen i et par minutter.
  • Tilsett grønn curry og bland dette godt, slik at det ikke er noen klumper. Grønn curry er det som gjør suppen sterk. Varier mengden etter ønsket styrke.
  • Hell over kokosmelk, og sørg for å få med alt fettet fra boksen. Tilsett fiskesaus, riseddik, soyasaus, limesaft, fond/buljong og vann. Gi suppen et forsiktig oppkok, mens du rører. La suppen småputre i 15 minutter, slik at den tykner.
  • Vend inn fisken, bambusskudd, bønnespirer, babymais og vannkastanje. Du bestemmer selv hvilke typer grønnsaker og mengde du ønsker å tilsette. La suppen stå på varme uten å koke i 5-10 minutter, slik at fisken blir gjennomtrekt.
  • Server gjerne lavkarbo grønn curry fiskesuppe med fersk koriander, limebåter og ferske reker.

Kommentar

Lavkarbo fiskesuppe smaker også nydelig til lavkarbo brød. For eksempel dette sykt digge lavkarbo olivenbrødet, som vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search