Lavkarbo Italiensk stromboli

Lavkarbo Italiensk stromboli

Lavkarbo Italiensk stromboli, er et nydelig brød som er laget av sammenrullet pizzabunn. Dette er altså en pizzarull,  og rulles sammen på samme måte som du ville rullet kanelboller.

Stromboli passer godt som tilbehør til suppe, på tapasbordet, som tilbehør til middag eller i matpakken.

Det er brukt pesto og fetaost i denne oppskriften. Du kan for eksempel eksperimentere med pizzasaus, kjøttdeig, grønnsaker og ost.

Hvilken deig har vi brukt?

Lavkarbo Italiensk stromboli er basert på fathead-deig. Men det er gjort noen tilpasninger slik at deigen blir lettere å jobbe med. Deigen er også glutenfri og passer derfor perfekt for de som spiser glutenfritt.

Vi har brukt den samme deig til å lage Gresk brød med spinat og fetaost, som du finner oppskrift til her.

Kan jeg la være å tilsette gjær?

Det er ikke så ofte man ser at det er anvendt gjær i lavkarbo bakst, fordi gjær trenger sukker for å heve. Men tørrgjær gir brødsmak til deigen. Dette vil sammen med eplecidereddik gi en ørliten ekstra heving av deigen. Du kan fint utelate denne ingrediensen, uten at dette vil gå særlig ut over resultatet.

Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. 

Oppskrift til lavkarbo italiensk stromboli

omhelse.no

  • Brød: 1
  • Tid: 50 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser bunn
  • 160 gram revet mozzarellaost
  • 70 gram kremost
  • 120 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 1 ss tørrgjær
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts xanthangum (fås kjøpt på helsekostforretning)
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts eplesidereddik
  • 2 egg
Ingredienser fyll
  • ca. 4-5 ss pesto
  • ca. 6 ss hakket fetaost
  • 50 gram revet ost
  • olje
  • evt. valmuefrø
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 190 grader.
  2. Mozzarella og kremost skal smeltes sammen. Du kan enten gjøre dette i en kjele eller i mikrobølgeovn.
  3. Bruker du mikro legger du osten i en bolle og setter dette på maks varme i 1 minutt. Ta ut blandingen og rør godt. Sett inn i mikroen i ytterligere 30 sekunder. Når all osten er flytende er den klar.
  4. Bruker du kjele blander du osten og varmer den på medium varme mens du rører. Når osten er smeltet er den ferdig.
  5. Finn frem en bakebolle, tilsett mandelmel, tørrgjær, bakepulver, xanthan gum og salt. Bland dette godt sammen.
  6. Tilsett egg, osteblandingen og eplesidereddik i bakebollen med det tørre. Rør godt med en miksmaster med spiralender. Bland til en fast deig. Tilsett mer mandelmel dersom deigen blir veldig klissete. Deigen skal være litt mer klissete enn en hvetedeig.
  7. La deigen hvile i opp til ti minutter i bakebollen.
  8. Smør to bakepapir med litt olje på ene siden. Legg deigen mellom bakepapiret med oljen mot deigen. Kjevle deigen til et rektangel som er litt tykkere enn en pizzabunn. Fjern det øverste bakepapiret forsiktig, slik at deigen ikke henger igjen.
  9. Smør bunnen med pesto og strø over hakket fetaost og litt revet ost. Dette skal ikke dekke deigen, slik man ville gjort med en pizza.
  10. Smør hendene dine med rikelig med olje, for å unngå at deigen klistrer seg til hendene dine. Brett deigen halvveis over bunnen. Her kan det være en fordel å bruke bakepapiret til å brette det over. Løft forsiktig av bakepapiret når deigen er lagt over. Smør hendene med litt olje dersom du må hjelpe til med hendene. Bruk bakepapiret til å rulle litt og litt sammen av rullen, samtidig som du fjerner bakepapiret.
  11. Legg rullen over på et bakebrett med bakepapir og smør litt olje over rullen. Strø på valmuefrø. Bruk en gaffel til å prikke jevnt over hull i deigen, hvis ikke du gjør dette kan deigen sprekke på toppen.
  12. Stekes på nest nederste rille i ovnen i ca. 17-20 minutter. Følg med underveis og ta den ut når den er gylden og gjennomstekt.
  13. Lavkarbo Italiensk stromboli spises alene eller som tilbehør til suppe eller annen middag.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search