«Keftedes med gresk salat» oversatt til norsk: kjøttboller med gresk salat
Keftedes er noen skikkelig smaksrike og saftige kjøttboller du finner i den greske menyen. Vi har laget lavkarbo versjon av disse kjøttbollene som egentlig lages med loff. Som erstatter for loff har vi brukt pofiber. Pofiber binder væske og bidrar derfor til å binde væske inni kjøttbollene, slik at de blir saftig og holder sammen.
Vanligvis brukes egg som bindemiddel i kjøttboller. Vi jobber alltid for å lage smaksrik og god mat uten allergener, slik at alle kan spise den sammen maten. Disse kjøttbollene er laktosefri, glutenfri og uten egg. Dette går ikke på bekostning av smak. Vi anbefaler deg å teste disse små smaksbombene.
Greske kjøttboller kan spises sammen med annen mat enn bare gresk salat. Vi elsker gresk salat og ville gjøre denne retten enkel og næringsrik. Men prøv gjerne keftedes i en digg saus eller som tilbehør i pitabrød.
Gresk salat er en smaksrik og næringsrik salat som er skikkelig enkel å lage. Du trenger få ingredienser og det du trenger er billig å kjøpe. Du får derfor mye god salat for pengene. Salaten har smak av oliven, fetaost og sprø grønnsaker i litt store biter. Salt og pepper bidrar til å fremheve den gode smaken i grønnsakene og anbefales som topping på salaten.
Vi serverte lavkarbo keftedes og gresk salat sammen med lavkarbo gresk salatdressing og vårt saftige lavkarbo lyst langpannebrød.
Vil du ha oppskrift til andre digge lavkarbo middager finner du mange hundre oppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO KEFTEDES - GRESKE KJØTTBOLLER MED GRESK SALAT
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Keftedes - greske kjøttboller
- 400 g kylling kjøttdeig
- 1 sjalottløk finhakket
- 1 ts ingefær raspet
- 2 fedd hvitløk raspet
- 1 ss pofiber
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts salt
- 0.5 ts pepper
- 1 neve frisk mynte finhakket, ekstra mynte til servering
- Olje eller meierismør til steking
Gresk salat
- 100 g agurk
- 10 cherrytomater
- 50 g gul paprika
- 50 g ruccola evt. en annen type salat
- 75 g lavkarbo syltet rødløk evt. fersk rødløk
- 50 g sorte oliven
- 100 g fetaost (utelates for melkefritt alternativ)
- 1 neve frisk basilikum
- Extra virgin olivenolje
- Salt og pepper
- Lavkarbo gresk salatdressing
Fremgangsmåte
Keftedes - greske kjøttboller
- Bland alle ingrediensene i en bolle. Sett bollen i kjøleskap i 20-30 minutter.
- Fukt hendene og form til kjøttboller. De kan gjerne være litt avlange og flate, slik du ser på bildet. 400 gram kjøttdeig gir ca. 12 kjøttboller.
- Stek kjøttbollene i en stekepanne med olje eller smør. Når de har fått stekeskorpe på begge sider kan du gjerne legge lokk over stekepannen og skru ned varme til medium temperatur. Slik at de dampes under lokk. Dette bidrar til å gjøre de enda mer saftig. Evt. steker du de ferdig uten lokk.
- Strø gjerne over hakket mynte før servering.
Gresk salat
- Skjær agurken i to og skrap ut innmaten. Del agurken i biter. Del cherrytomater i skiver. Del paprika i terninger. Bland i en skål sammen med ruccola.
- Tilsett syltet rødløk, oliven, fetaost og basilikumblader. Hell over litt olivenolje og dryss over salt og pepper.
Er så glad for at jeg prøvde denne oppskriften. Nydelig på smak, og en nytelse. Takk for en alle tiders matopplevelse.
Så fint å høre Eva. Takk for tilbakemelding!