Lavkarbo krydderkake, med supersaftig kjerne og deilig ostekrem!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo krydderkake er en varm anbefaling til deg som elsker krydderkake. Denne kaken er saftig og smaker deilig av krydder.
Vi har brukt kanel, muskat, allehånde, vanilje og nellik i kaken. Det går helt fint å lage denne kaken uten alle disse kryddersortene. Gjør det enkelt og bland inn de kryddersortene du har for hånd.
Vi har brukt Finesse bakesukker som søtning i denne kaken, men bruke gjerne Bakesukkr eller Tagasøtt.
Når ostekremen er nylaget knaser det litt av søtningen i munnen, men gir du kaken et par time i kjøleskapet smeltet kornene og du vil ikke få denne knasende teksturen.
Bruk gjerne Sukrin melis i ostekremen, og smak deg frem til rett mengde. For mye gir en metallisk smak, du må derfor avslutte i god tid før du får bismak på kremen.
Sjekk gjerne ut vår saftige sjokoladekakeoppskrift som er laget med inspirasjon fra denne oppskriften. Du finner den her: lavkarbo sjokoladekake.
Her har vi helt enkelt byttet ulike typer krydder med sjokoladepulver.
Lavkarbo krydderkake med ostekrem
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kaken
- 5 egg (str. M/L)
- 125 g Finesse bakesukker
- 100 g smeltet meierismør
- 200 g seterrømme (evt. kremfløte)
- 100 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 75 g havrefiber
- 2 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 0,25 ts nellik (kan utelates)
- 0,25 ts allehånde (kan utelates)
- 0,25 ts muskat (kan utelates)
Ostekrem
- 125 g romtemperert meierismør
- 60 g Finesse bakesukker (evt. Sukrin melis)
- 225 g romtemperert kremost naturell
- 0,25 ts vaniljepulver (evt. noen drp. vaniljeessens)
Fremgangsmåte
Kaken
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Pisk egg og søtning til eggedosis.
- Bland inn de øvrige ingrediensene og pisk til jevn røre.
- Dekk bunnen av en springform (24 cm i diameter) med bakepapir. Hell røren i formen.
- Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 40 min.
- Avkjøl kaken i formen.
Ostekrem
- Pisk smør og søtning luftig. Tilsett halvparten av kremosten og pisk videre. Tilsett resten av kremosten og vaniljepulver. Pisk til jevn og myk krem.
- Smør kremen på kaken, enten med en slikkepott eller bruk en sprøytepose og lag rosetter.
Dette er en god kake. Synes den likevel har en tendens til å bli litt tørr. Har dessverre ikke funnet slternayiv til toppingen, så lager min egene. Uten krydderet er det en fin basekake. Har brukt den til gulrotkake, eplekake og som krydderkake.
Kjempegod kake!
Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding 🙂
Hei
Jeg har ikke prøvd denne enda, men vil absolutt gjøre det 😃
Kan jeg bruke sukrin+ istedenfor finesse bakesukker, eller evt sukrin gold?
Det kan du men resultatet blir nok smaksmessig noe helt annet. Finesse gir bedre smak i kaken enn de du nevner.
Nam denne er god!!
Kjempe saftig og nydelig smak 😊 Takk for kjempe flott oppskrift.