Kyllingsalat – like godt til middag som til lunsj
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Har du det travelt eller bare mangler energi til å stå lenge på kjøkkenet? Da kan vi friste med en skikkelig god og kjapp kyllingsalat.
Ønsker du en enda hurtigere oppskrift kan du bytte rå kyllingfilet med ferdig stekt kylling. Du finner flere varianter stekt kylling på butikken.
Tilsett de ingrediensene du liker i salaten og lag din helt egen vri dersom du ønsker det. Noen eksempler på variasjon er sukkererter, spirer, egg og avokado.
Hjemmelaget chilimajones gir en spicy touch til salaten. Er du skeptisk til sterk dressing prøv for eksempel denne hjemmelagde kyllingsalatdressingen eller kebabdressing.
Det er også godt med et godt lavkarbo brød til kyllingsalat. Har du tid å lage prøv med vårt saftige lavkarbo olivenbrød, eller vår gode lavkarbo loff. Lyse briks er også superrask å lage og fungerer som en god erstatning for loff.
Lavkarbo kyllingsalat med valnøtter og chilimajones
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 g lårfilet av kylling
- Meierismør til steking
- Salt og pepper
- 0,25 sitron, saften
- Muskat
- 2 ss tomatpuré
- 125 g Middelhavssalat
- 1 agurk
- 10 cherrytomater
- 0,5 gul paprika
- 0,25 rødløk
- 100 g hel fetaost
- 100 g valnøtter
- 4 porsjoner chilimajones
Fremgangsmåte
- Kutt lårfilet av kylling i mindre biter. Kutt agurk og paprika i terninger, og rødløk i tynne skiver.
- Stek kyllingbitene i smør i en stekepanne på medium temperatur. Krydre med litt salt, pepper og muskat. Mot slutten av steketiden rører du inn tomatpuré og sitronsaft og steker til det er gjennomstekt. Avkjøl litt før du blander det i salaten.
- Bland Middelhavssalat og de andre grønnsakene i en salatbolle.
- Rist nøttene litt i en tørr stekepanne på medium temperatur i et par minutter.
- Bland stekt kylling, valnøtter og revet fetaost inn i salaten.
- Server med chilimajones.
Sliter med vekta