Nydelig lavkarbo marsipangris med sjokolade, nøff nøff!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo marsipangris er ett must for mange i juletiden. Det er mange som spiser julegrøt på julaften, med mandel i grøten. Den som finner mandelen vinner gjerne en marsipangris. Dette er en tradisjon som mange holder høyt. Hva er vel bedre enn å vinne en hjemmelaget marsipangris som ikke bare smaker ekstra nydelig, men som inneholder svært få karbohydrater, og er uten sukker?
Vil du gi en søt liten spiselig gave til en du er glad i kan du knyte en sløyfe rundt grisen og pakke den inn i cellofan.
Lurer du på hvilken lavkarbo grøt du skal servere i julen har vi to nydelige grøtforslag. Lavkarbo mandelgrøt med chiafrø eller lavkarbo rømmegrøt. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger på disse oppskriftene.
Lavkarbo marsipangris er glutenfri og kan enkelt lages laktosefri dersom du bruker laktosefri sjokolade.
Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.
Lavkarbo marsipangris med sjokoladetrekk
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Utstyr
- Stor pepperkakeform / gris
Ingredienser
- 75 g sukkerfri marsipan (evt. hjemmelaget)
- 50 g sjokolade uten sukker
Fremgangsmåte
- Bruk en pepperkakefigur som er formet som en gris og trykk ut marsipanen i formen. Lag flere figurer dersom du ønsker det.
- Smelt sjokolade over vannbad.
- Dypp figuren i den smeltede sjokolade og legg den på et brett eller fat med bakepapir. Sett til avkjøling i kjøleskapet.